Télen is? – TERMÉSZETESEN!

A Duna-Dráva Nemzeti Park Igazgatóság „Télen is? – TERMÉSZETESEN!” címmel pecsétgyűjtő játékot hirdet a téli hónapokra. A nyeremény: 5 darab kétfős tiszteletjegy, ami érvényes az igazgatóság összes bemutatóhelyére és meghirdetett túrájára 2024. folyamán!

Téli táj, pecsétgyűjtő lap minta

Az igazgatóság működési területén számos természeti látványosság, bemutatóhely, kultúrtörténeti szempontból is különleges létesítmény várja a látogatókat a téli időszakban is. A felszín alatt megbújó cseppkövek, a csordogáló patak, a különleges sziklaképződmények az Abaligeti-barlang legfőbb vonzerői. A barlang közelében található Denevérmúzeum a repülő emlősök titokzatos világába avatja be a látogatókat. Kölkeden a Fehér Gólya Múzeum központi témája a fokozottan védett vándormadár. Történelmünk sorsfordító eseményét, a mohácsi csatát, illetve az ahhoz vezető utat ismerteti a Mohácsi Nemzeti Emlékhely. A Nagyharsányi Szoborpark a rendszerváltás előtti évtizedek szobrászművészetének értékeit őrzi és tárja a látogatók elé. A szaporcai Ős-Dráva Látogatóközpont a természet és az ember évszázados kapcsolatát mutatja be szemléletes formában. A Pécsett található Pintér-kert Arborétum egyedülálló magángyűjtemény nyomán létrejött történeti kert, örökzöldekkel, tavakkal, szobrokkal.

A tél kirándulásra, túrázásra is csábít. A táj ilyenkor kevésbé színpompás, azonban szerencsés esetben a felszínt és a növényzetet puha hó borítja, a távolból madarak csivitelése hallatszik. A nemzeti park téli arcát lehet megismerni felkészült szakembereink, a Természetvédelmi Őrszolgálat tagjainak kalauzolásával, december, január, február folyamán.

Aki szeretne a játékba bekapcsolódni, keressen fel a hét, télen is nyitva tartó bemutatóhely közül minél többet, valamint vegyen részt túráinkon! A teendő azonban mindezek előtt az, hogy aki bekapcsolódik a játékba, nyomtassa ki a lap alján, a Letöltések részben elérhető pecsétgyűjtő lapot és olvashatóan írja rá a nevét. A pecsétgyűjtő lap beszerezhető a játékban résztvevő helyszíneken, valamint a túravezetőknél is. Minden helyszín felkereséséért, vagy túrán való részvételért jár a gyűjtőlapra 1-1 pecsét. Aki legalább 3 pecsétet összegyűjt, részt vehet a játékban! A nyeremény: 5 darab kétfős tiszteletjegy, ami érvényes az összes bemutatóhelyre és túrára 2024. folyamán! Aki a legtöbb pecsétet megszerzi, különdíjat kap (holtverseny esetén sorsolással dől el, ki a nyertes). A fent felsorolt bemutatóhelyeken túl a nyári szezonban a különleges természeti és kulturális vonzerővel bíró Tettyei Mésztufa-barlang, valamint a Dráva élővilágát és régi magyar háziállatokat elénk táró, Barcs-Drávaszentesen elhelyezkedő Dráva Kapu Bemutatóközpont is várja a közönséget. A tiszteletjegy ezekbe a létesítményekbe is ingyenes belépést biztosít! 


A játékban résztvevő, télen nyitva tartó létesítmények:

Abaligeti-barlang, Denevérmúzeum, Fehér Gólya MúzeumMohácsi Nemzeti Emlékhely, Nagyharsányi SzoborparkŐs-Dráva Látogatóközpont, Pintér-kert Arborétum
 

Túrák, amelyeken lehet pecsétet szerezni:

2023. december 16.: Dzsungeltúra a Dráva árterében (Szaporca) A Dráva áradása miatt elmarad!
2024. január 20.: Dzsungeltúra a Dráva árterében (Szaporca)
2024. január 27.: VAD-túra (Pécs, Nyugat-Mecsek Tájvédelmi Körzet)
2024. február 10.: Barangolás hóvirágok közt (Őrtilos)


Részvétel a játékban:

Aki szeretne részt venni a játékban, nyomtassa ki a lap alján, a Letöltések részben elérhető pecsétgyűjtő lapot.
A pecsétgyűjtő lap beszerezhető a játékban résztvevő helyszíneken, valamint a túravezetőknél is.
Minden helyszín felkereséséért vagy túrán való részvételért jár a gyűjtőlapra 1-1 pecsét.
Aki legalább 3 pecsétet összegyűjt, részt vehet a játékban!

A játék időtartama: 2023. december 1 - 2024. február 29.
 

A nyeremény:

5 darab kétfős tiszteletjegy, ami érvényes az összes bemutatóhelyre és túrára 2024 folyamán!
Aki a legtöbb pecsétet megszerzi, különdíjat kap (holtverseny esetén sorsolással dől el, ki a nyertes).
A nyeremények másra nem ruházhatók át és készpénzre nem válthatók.
 

Beküldési határidő:

A pecsétgyűjtő lapokat – minimum 3 pecséttel – 2024. március 15-ig beérkezően kell beküldeni, a név és az e-mail cím olvasható feltüntetésével.
 

Beküldési cím:

Postán: Duna-Dráva Nemzeti Park Igazgatóság, 7625 Pécs, Tettye tér 9.
Szkennelve/fotózva: attila.komlos@ddnp.hu
 

Sorsolás:

2024. március 22-én, a Víz Világnapján.
A nyerteseket a pecsétgyűjtő lap hátára olvashatóan felírt név és e-mail cím alapján értesítjük.


Adatvédelem:

A Duna-Dráva Nemzeti Park Igazgatóság a résztvevők által megadott adatokat kizárólag a Télen is? – TERMÉSZETESEN! játékkal összefüggésben használja, a játék zárását követően azonnal törli, nem tárolja. A Duna-Dráva Nemzeti Park Igazgatóság általános adatkezelési tájékoztatóját ide kattintva ismerheti meg: https://ddnp.hu/adatvedelem.
 

Letöltések

A pecsétgyűjtő lap letölthető ide kattintva
Kérjük, letöltés után nyomtassa ki A4 méretben (lehet színes és fekete-fehér is), írja rá nevét, valamint e-mail címét, és hozza magával!

A játék felhívása

Játékszabályzat