Nagy érdeklődés mellett zajlott az Emlékhelyek Napja

2021. június 21.

A Mohácsi Nemzeti Emlékhely idén is csatlakozott az „Emlékhelyek Napja” országos rendezvényhez. Gazdag és változatos programokkal készültünk, minden korosztály számára lehetőség volt a tartalmas, izgalmas időtöltésre.

Rákász Gergely koncertje

A látogatók szakvezetők segítségével ismerhették meg az emlékhelyet, valamint a mohácsi csata történetét. A nap folyamán a gyerekek kézműves foglalkozás keretében, szakember segítségével emléktárgyakat készíthettek, amiket haza is vihettek a látogatás után. Történelmi hagyományőrzők egy katonai tábor építettek fel, és bemutatójuk során a középkor fegyvereivel, a korabeli katonaélettel ismerkedhettek meg az érdeklődők. A gyerekek felpróbálhattak egy páncélt, vagy akár egy láncinget is, és ha vállalkoztak rá, egy párviadalon is részt vehettek. 

Az idei Emlékhelyek Napja alkalmából megtekinthető volt a III. számú tömegsír régészeti feltárása, melyről a látogatóknak szakemberek adtak tájékoztatást. Az emlékhely a mohácsi csatát, valamint a legújabb régészet kutatásokat bemutató kiállítása egész nap megtekinthető volt. A nap legkülönlegesebb programja Rákász Gergely nagy érdeklődést kiváltó koncertje volt. Az orgonaművész Bach, Beethoven, Vivaldi és Kodály műveit szólaltatta meg, amihez páratlan díszletet biztosított a sírkert és az azt övező erdő. 

Helyszín
Mohácsi Nemzeti Emlékhely
Cím
7785 Mohács-Sátorhely
Szélességi kör
45.942869
Hosszúsági kör
18.646899
Térkép linkje
Térkép linkje
Útvonalterv
Útvonalterv

Térkép

Ajánlataink a közelben