Mohácsi Nemzeti Emlékhely

Az 1526. augusztus 29-i mohácsi csata helyszínén, régészeti feltárásokat követően, 1976-ban nyílt meg a Történelmi Emlékhely. A park területe 1700 katona végső nyughelye.

A tömegsírok között II. Lajos király, Szulejmán szultán, Tomori Pál, Kanizsai Dorottya, és sok-sok névtelen vitéz fából kifaragott szobrait láthatjuk. A fegyvereket, lovakat megidéző sírjelek sokasága eleven mozgást teremt a csendes sírkertben. Megkondíthatjuk a kis lélekharangot, amelynek hangja tovább fokozza a sírkert magasztos hangulatát.

Az emlékhely 2011-től megújult formában várja a látogatókat. A Szent Koronát formázó új impozáns kiállító- és kilátóépület több szinten ad helyet kiállításoknak, melyek között a korabeli fegyverek ugyanúgy megtalálhatóak, mint a technika XXI. századi színvonalának köszönhető digitális terepasztal. A kupola formájú felső szinten lévő kilátóból a vendégeknek lehetőségük nyílik a magasból megtekinteni a virágot formázó sírkertet

A 2012 óta hivatalosan Nemzeti Emlékhely rangot viselő helyszín rendszeresen ad otthont különböző rendezvényeknek, melyek a csatát és történelmi korszakát idézik meg, a hősökről való méltó megemlékezést szolgálják. A rendezvények tematikája: idegenvezetések a sírkertben, előadások hadtörténész közreműködésével, korhű fegyverek másolatainak bemutatója, történelmi játszóházak gyerekeknek, íjászat, rendhagyó idegenvezetések a Múzeumok Éjszakáján.
 

Diákcsoportok figyelmébe!

A 1502/2017. (VIII.) Kormányhatározat intézkedése alapján az iskolai szervezett csoportos utazás keretében díjmentesen vehető igénybe a vasúti utazás az országos múzeumok, nemzeti emlékhelyek és műemlékek meglátogatása céljából. Tájékoztatjuk az érdeklődő iskolákat, hogy a szervezett iskolai csoportok díjmentes MÁV utazási kedvezménye érvényesíthető a Mohácsi Nemzeti Emlékhely felkeresése esetében is. Tájékoztató és formanyomtatvány letöltése

A Mohácsi Nemzeti Emlékhelyet felkereső osztályok részére Mohács környéki programajánlatokat állítottunk össze, tájékozató jelleggel. Kattintson ide a programajánlatok letöltéséhez!

 

 

 

 

 

 

 

Nyitvatartás

április 1 - október 23. között: naponta 9.00-18.00 óráig
október 24 - március 31. között naponta 9.00-16.00 óráig

Árak

- Normál: 1800 Ft/fő
- Kedvezményes jegy: diák, nyugdíjas, pedagógus (igazolvánnyal): 1500 Ft/fő
 

Kedvezmény előzetesen bejelentkezett csoportok tagjainak (max. 10 perc késés esetén):
Előzetes bejelentkezés minimum 48 órával a csoport érkezése előtt!
- felnőtt: 1500 Ft/fő
- diák, nyugdíjas, pedagógus (igazolvánnyal): 1200 Ft/fő
 

Családi kedvezmény:
- 1 vagy 2 felnőtt + 2 vagy több gyermek esetén a 2. és minden további gyerek jegyének ára 500 Ft
- NOE tagsági kártyával a 3. és további 14 év alatti gyermekek ingyenes belépésre jogosultak

Kérjük a jegyeket legkésőbb zárás előtt 1 órával megváltani!
A kedvezmények nem vonhatók össze. További kedvezményekre nincs lehetőség.


Hungary Card elfogadóhely
OTP SZÉP Kártya elfogadóhely
Bankkártyás fizetési lehetőség

Telefon
69/382-130, 20/918-2779
E-mail
info@mohacsiemlekhely.hu
Helyszín
Mohácsi Nemzeti Emlékhely
Cím
7785 Mohács-Sátorhely
Szélességi kör
45.942869
Hosszúsági kör
18.646899
Facebook oldal
Facebook oldal
Flickr oldal
Flickr oldal
Pinterest oldal
Pinterest oldal
Térkép linkje
Térkép linkje

Térkép

Ajánlataink a közelben