Schlitt Bence a Duna-Dráva Nemzeti Park Igazgatóság ifjú kócsagőre

2023. augusztus 31.

Igazgatóságunkat Schlitt Bence ifjú kócsagőr és mentora, Pintér András természetvédelmi őr fogják képviselni a program országos döntővel egybekötött háromnapos záróeseményén, szeptember 20-22. között az idén 50 éves Hortobágyi Nemzeti Parkban.

Schlitt Bence

Bence 2022 után második alkalommal is igazgatóságunk területén végezte szakmai gyakorlatát. Az Ifjú kócsagőr program keretében Bence a mentorával közös munka során teljes körű betekintést nyerhetett a Természetvédelmi Őrszolgálat mindennapi tevékenységébe, részt vehetett a különböző terepi feladatokban, felmérésekben, terület-ellenőrzésekben és egy-egy nemzeti parki bemutatóhely felkeresésével az ott folyó környezeti nevelési munkával is megismerkedhetett. Az ifjú kócsagőrt Pintér András természetvédelmi őr Matula bácsiként segítette eligazodni a természetben, a védett területeken. Bence a Kaposvári Nagyboldogasszony Iskolaközpont tanulójaként végzett, ahol emelt szintű kémia-biológia tagozatos volt. Szeptembertől már az ELTE TTK biológia szakos hallgatója lesz.

A 10 nemzeti park igazgatóság legjobb ifjú kócsagőrei – természetvédelmi őr mentorukkal közösen – a szeptemberi országos döntőben mérik össze tudásukat, hogy elnyerjék a 2023. év Matula és Tutajos elnevezésű díjat, illetve az ötnapos tanulmányutat a lengyelországi Kampinos Nemzeti Parkba.

(Szöveg: Varga Zsolt, fotó: DDNPI archívum)