Véget ért a dávodi madarásztábor

2022. július 19.

Öt napon át változatos programokon vehettek részt a gyerekek a Duna-Dráva Nemzeti Park Igazgatóság működési területén található Dávodi Madárgyűrűző Állomáson.

Befogott madár

A Gébics Természetvédelmi Egyesület által szervezett táborban a fő tevékenység természetesen a madárgyűrűzés volt. A programot kenuzás, strandfürdőzés, éjszakai madarászás, valamint szakmai előadások és csapatépítő játékok színesítették.

A madárgyűrűzés a Duna-Dráva Nemzeti Park Igazgatóság szakmai irányítása mellett zajlott. Összesen 30 faj több mint 600 egyedét fogták be a résztvevők, majd az egyedi jelölést követően ismét szabadon engedték őket. Olyan ritkább fajokkal is közvetlen közelről megismerkedhettek a résztvevők, mint a réti tücsökmadár, a kékbegy, a törpegém, vagy akár az erdei cankó. A már gyűrűs madarak visszafogásai között egy Szlovéniában jelölt foltos nádiposzáta is akadt, a táborlakók legnagyobb örömére.

Több résztvevő itt teljesítette a kötelező közösségi szolgálatát, segítették a madárgyűrűzést és a hozzá kapcsolódó adminisztrációs és előkészületi munkákat.

A tábor hetében összesen 30 fő (gyermek, segítő, érdeklődő) vett részt a foglalkozásokon. A rendezvényt Baja Megyei Jogú Város Önkormányzata és a Gébics Természetvédelmi Egyesület támogatta.

A Dávodi Madárgyűrűző Állomáson a vonulás-kutatás, madárgyűrűzés várhatóan őszig folyamatosan lesz (https://www.facebook.com/davodimadargyuruzoallomas).

(Szöveg és fotó: Mórocz Attila)

Helyszín
Dávodi Földvári-tó Természetvédelmi Terület
Szélességi kör
45.990772
Hosszúsági kör
18.866764
Térkép linkje
Térkép linkje
Útvonalterv
Útvonalterv

Térkép

Ajánlataink a közelben