A dávodi Földvári-tó és a karapancsai erdei tavak rehabilitációja

A Duna-Dráva Nemzeti Park Igazgatóság a Dávodi Földvári-tó Természetvédelmi Területen és környezetében, valamint a Béda-Karapancsa Tájegységben elhelyezkedő Karapancsai erdei tavak projektterületeken élőhely-megőrzési, -rekonstrukciós és rehabilitációs tevékenységeket végez. A beavatkozások célja a szárazodó Mohács-sziget területeinek ökológiai állapotának fenntartása, javítása, illetve a jellegzetes vizes és vízi élőhelyek kiterjedésének növelése, az erdei élőhelyek vízellátásának javítása.

A projekt tartalmának bemutatása: A projekt célja a Duna-Dráva Nemzeti Park Igazgatóság természetvédelmi területein, a Dávodi Földvári-tó Természetvédelmi Területen és környezetében, valamint a Béda-Karapancsa Tájegységben elhelyezkedő Karapancsai erdei tavak projektterületeken élőhely-megőrzési, -rekonstrukciós és rehabilitációs tevékenységek végzése.
 
Ezeknek a védett területeknek a vízellátása évek óta folyamatosan romlik, a vízterek csökkennek, melyek oka egyrészt a műtárgyak műszaki állapotának romlása, másrészt a csatornák és a víztestek feltöltődése, benövényesedése. Ennek a folyamatnak a késleltetése, a területek természetes állapotának hosszú távú fenntartása és biztonságos üzemeltetése valósul meg, melynek érdekében műtárgyak és töltések felújítása, mederkotrás és ún. bioremediáció történik.


A projekt címe: Dávodi Földvári-tó és a karapancsai erdei tavak rehabilitációja kotrással, bioremediációval, kisműtárgy építéssel, cserjeirtással
A kedvezményezett neve: Duna-Dráva Nemzeti Park Igazgatóság
A szerződött támogatás összege: 185.300.000.- Ft
A támogatás mértéke (%-ban): 100% 
A projekt tervezett befejezési dátuma: 2019. 10. 31.
Projekt azonosító száma: KEHOP-4.1.0-15-2016-00075

Helyszín
Dávodi Földvári-tó Természetvédelmi Terület
Szélességi kör
46.005373
Hosszúsági kör
18.871244
Térkép linkje
Térkép linkje

Térkép

Letöltések

Ajánlataink a közelben