A dávodi Földvári-tó és a karapancsai erdei tavak rehabilitációja

A Duna-Dráva Nemzeti Park Igazgatóság a Dávodi Földvári-tó Természetvédelmi Területen és környezetében, valamint a Béda-Karapancsa Tájegységben elhelyezkedő Karapancsai erdei tavak projektterületeken élőhely-megőrzési, -rekonstrukciós és rehabilitációs tevékenységeket valósított meg. A beavatkozások célja a szárazodó Mohács-sziget területeinek ökológiai állapotának fenntartása, javítása, illetve a jellegzetes vizes és vízi élőhelyek kiterjedésének növelése, az erdei élőhelyek vízellátásának javítása.

ERFA

A projekt tartalmának bemutatása: A projekt célja a Duna-Dráva Nemzeti Park Igazgatóság természetvédelmi területein, a Dávodi Földvári-tó Természetvédelmi Területen és környezetében, valamint a Béda-Karapancsa Tájegységben elhelyezkedő Karapancsai erdei tavak projektterületeken élőhely-megőrzési, -rekonstrukciós és rehabilitációs tevékenységek végzése.
 
Ezeknek a védett területeknek a vízellátása évek óta folyamatosan romlott, a víztér csökkent, amit egyrészt a műtárgyak műszaki állapotának romlása, másrészt a csatornák és a víztestek feltöltődése, benövényesedése okozott. A műtárgyak felújításával, a csatornák és tavak kotrásával megvalósult a területek természetes állapotának hosszú távú fenntartása és biztonságos üzemeltetése. A dávodi Földvári-tó egyik tóegységében pedig bioremediációs kezeléssel történt a tó állapotának javítása. 

A projekt címe: Dávodi Földvári-tó és a karapancsai erdei tavak rehabilitációja kotrással, bioremediációval, kisműtárgy építéssel, cserjeirtással
A kedvezményezett neve: Duna-Dráva Nemzeti Park Igazgatóság
A szerződött támogatás összege: 300.344.548 Ft
A támogatás mértéke (%-ban): 100% 
A projekt befejezési dátuma: 2021.04.30.
Projekt azonosító száma: KEHOP-4.1.0-15-2016-00075

 

Helyszín
Dávodi Földvári-tó Természetvédelmi Terület
Szélességi kör
45.990772
Hosszúsági kör
18.866764
Térkép linkje
Térkép linkje
Útvonalterv
Útvonalterv

Térkép

Letöltések

Ajánlataink a közelben