Új kiállítási anyag érkezett a Mohácsi Nemzeti Emlékhelyre

2022. november 2.

A Mohácsi Nemzeti Emlékhelyen folyó régészeti, antropológiai kutatások új ismeretanyaggal gazdagították a mohácsi csatával kapcsolatos ismereteinket. Az eddigi vizsgálatok azt bizonyítják, hogy az emlékhely III. számú tömegsírjában nyugvó halottak a csata utáni tömeges, brutális kivégzés áldozatai.

Az egyik rollup részlete

Dr. Varga Szabolcs történész 6 db roll-upon keresztül mutatja be ezt a tragikus eseményt, illetve megismerteti az érdeklődőket az emlékhely, valamint az itt folyó régészeti kutatások történetével és az antropológiai vizsgálatok eredményeivel. A roll-upok szövege hosszú kutatás eredménye: tartalmas, izgalmas, de mindenki számára könnyen értelmezhető. A tablók gazdagon illusztráltak korabeli ábrázolásokkal, képekkel, grafikákkal, amelyek megszerkesztése Vértesi Lázár munkáját dicséri.

A Duna-Dráva Nemzeti Park Igazgatóság célja, hogy az emlékhelyi bemutatás mellett, későbbiekben egy vándorkiállítás keretében ismertesse meg az érdeklődőkkel a mohácsi csatával kapcsolatos legújabb kutatási eredményeket.

(További fotók megtekinthetők Facebook oldalunkon)

(Szöveg és kép: Varga Zsolt)

Helyszín
Mohácsi Nemzeti Emlékhely
Cím
7785 Mohács-Sátorhely
Szélességi kör
45.942869
Hosszúsági kör
18.646899
Térkép linkje
Térkép linkje
Útvonalterv
Útvonalterv

Térkép

Ajánlataink a közelben