A gyepek titkai Szaporcán

2022. augusztus 18.

A Duna-Dráva Nemzeti Park Igazgatóság Szaporcán található Ős-Dráva Látogatóközpontjába érkezett „A gyepek titkai II." fotópályázat vándorkiállítása. A több mint 1000 pályaműből szakmai zsűri választotta ki a 30 legjobb képet, melyek szeptember 29-ig tekinthetők meg.

Jakab Tibor - Szuper gyorsulás

Az Európai Unión belül hazánkban a legnagyobb a gyepek változatossága, amely a homokpusztai és szikes gyepektől az erdős sztyeppen és az ártéri kaszálókon át a dombvidéki legelőkig és a hegyi kaszálórétekig terjed. E füvek uralta, változatos és jellegzetes fajösszetételű növénytársulások szorosan kapcsolódnak a régióhoz, nem véletlenül kapták a „pannon gyepek" összefoglaló nevet. A mérsékelt övi gyepek fajgazdagsága, biológiai sokfélesége a trópusi esőerdőkével vetekszik, mégis ezek a leginkább veszélyeztetett, de egyben a legkevésbé védett élőhelytípusok a világon.

A Grassland-HU LIFE integrált projekt keretében második alkalommal meghirdetett fotópályázatra érkezett művek ezúttal a gyepek gerinctelen állatfajait örökítik meg.

(Szöveg: Dévényi Borbála, a fotón az első helyezett alkotás látható: Jakab Tibor Szuper gyorsulás című felvétele)

Helyszín
Ős-Dráva Látogatóközpont
Cím
7843 Szaporca
Szélességi kör
45.800000
Hosszúsági kör
18.099000
Térkép linkje
Térkép linkje
Útvonalterv
Útvonalterv

Térkép

Ajánlataink a közelben