Denevérvédelmi konferenciát tartottak az Ős-Dráva Látogatóközpontban

2023. október 16.

Az október 13-15-i hétvégén zajlott a szaporcai Ős-Dráva Látogatóközpontban a XIV. Magyar Denevérvédelmi Konferencia, mely a Duna-Dráva Nemzeti Park Igazgatóság és a Tolna Megyei Természetvédelmi Alapítvány közös szervezésében került lebonyolításra.

A denevérvédelmi konferencia egyik előadása

A tartalmas program keretében az ország összes térségéből és Erdélyből gyűlt össze 40 denevérkutató szakember, akik megvitatták az utóbbi években elvégzett kutatómunkák, denevérvédelmi beruházások és projektek eredményeit. Komoly hangsúlyt kapott a mindennapi denevérvédelem, a lakosság és denevérek közti konfliktusok megoldása, a sérült és kölyök denevérek mentése, de emellett a hazai denevérfajok állományának hosszú távú vizsgálatára kidolgozott monitoring feladatok eddigi eredményeinek megvitatása és a program továbbfejlesztése is.

A két évente megrendezésre kerülő konferencián az Agrárminisztérium munkatársai is jelen voltak, több nemzeti park igazgatóság munkatársaival együtt, így a szakmai állásfoglalások a szabályozói és terepi végrehajtói szinten is közvetlenül eljutottak az illetékes személyekhez. Az elhangzott gyakorlati tapasztalatok, megoldási javaslatok a napi feladatok megoldásában segíthetik a hivatásos természetvédelem dolgozóit.

(Szöveg: Dombi Imre, fotó: Nagy Ágnes)

Facebook oldalunkon további fényképek láthatók az eseményről!
 

Helyszín
Ős-Dráva Látogatóközpont
Cím
7843 Szaporca
Szélességi kör
45.800000
Hosszúsági kör
18.099000
Térkép linkje
Térkép linkje
Útvonalterv
Útvonalterv

Térkép

Ajánlataink a közelben