Újabb termékek kapták meg a Duna-Dráva Nemzeti Parki Termék Védjegyet

2022. október 21.

2022. október 18-án lezajlott a Duna-Dráva Nemzeti Park Igazgatóság Nemzeti Parki Termék Védjegy idei pályázati felhívásra benyújtott kérelmek bírálata. Pályázni kézműves termékekkel, valamint feldolgozott növényi élelmiszerekkel lehetett, mint például: lekvár, szörp, savanyúság, méhészeti- vagy tejtermékek. A több, mint 10 éve létrejött védjegyre olyan termelők, kézművesek, gazdaságok pályázhatnak, akik a természettel összhangban, természetvédelmi oltalom alatt álló területeken végzik tevékenységüket.

Védjegy bírálat

Az idei bírálat során a bírák - M.Balogh Edina, Kasper András, Mezei Attila, István Imre - kiváló minőségű termékekkel találkozhattak, melyek mind magas színvonalat képviselnek a régióban. A beérkezett pályázatok értékelésekor idén először lehetőséget biztosítottunk arra is, hogy a Pécsi Tudományegyetem vidékfejlesztési és agrármérnöki szak néhány hallgatója közelebbről is megismerje a Nemzeti Parki Termék Védjegyrendszert, valamint betekintést nyerjenek a Bíráló Bizottság munkájába.

Örömünkre szolgál, hogy az idei évtől a már meglévő, több kiváló termék mellett a Sztranyák Családi Gazdaság natúr joghurt, tejföl, vaj, tehéntúró, füstölt parenyica sajt, valamint Figura Attila László savanyított csiperkegomba, illetve gombás fűszersó termékein is találkozhatnak a vásárlók a Duna-Dráva Nemzeti Park Igazgatóság Nemzeti Parki Termék védjegyével.

A Nemzeti Parki Termék védjegyről országos szinten, valamint nemzeti park igazgatóságonként is bővebb információ a www.nemzetiparkitermek.hu oldalon olvasható.

Szöveg: Simon Beatrix, kép: Szalontai Viktória

Helyszín
Pintér-kert Arborétum
Cím
7625 Pécs, Tettye tér 9.
Szélességi kör
46.088122
Hosszúsági kör
18.234462
Térkép linkje
Térkép linkje
Útvonalterv
Útvonalterv

Térkép

Ajánlataink a közelben