Túra a Melegmányi-völgyben

Az Árpádtető és Lapis közti műút mellett található Tripammer-fától érdemes a túrát kezdeni. A Melegmányi-völgyig tartó leereszkedés során a vágásos erdőgazdálkodás tájra gyakorolt hatását lehet megfigyelni.

Melegmányi-völgy

Az út folyamán a karszt jellegzetes formáival: töbrökkel, víznyelőkkel, forrásokkal találkozhatnak a résztvevők, majd a Melegmányi-vízesésben gyönyörködhetnek. Hóolvadás vagy nagyobb esők után a mésztufapadokon aláhulló zuhatag látványa csodálatos élményt szerez az arra járóknak. Az érdeklődők számos érdekességet tudhatnak meg az édesvízi mészkő tulajdonságairól, kialakulásáról. Útközben a vízzáró réteg következtében kialakult Petnyáki-vízesést is megtekinthető. A túra utolsó szakaszán a talán legszebb bejáratú mecseki barlang, a Kő-lyuk impozáns sziklafala is megcsodálható.

Program időtartama: 4-5 óra
Túra hossza: 5-6 km
Helyszín: Pécs, Árpádtető, Tripammer-fa
Közlekedés: egyénileg, gépkocsival, pécsi helyi járatú autóbusszal, vagy Pécs és Komló között közlekedő helyközi autóbusszal
Hasznos: Fontos az időjárásnak megfelelő túraöltözék és bakancs megválasztása, valamint a szúnyogok és kullancsok elleni védelem!

Információ, jelentkezés:

Duna-Dráva Nemzeti Park Igazgatóság
Tel.: +36 (30) 405-4571
E-mail: szilvia.wodtke@ddnp.hu

Duna-Dráva Nemzeti Park Igazgatóság
7625 Pécs, Tettye tér 9.
Tel.: +36 (72) 517-200
E-mail: szilvia.wodtke@ddnp.hu

Árak

A szakvezetések aktuális díjszabását hivatalos árlistánk tartalmazza, mely honlapunk láblécében érhető el.

Cím
Pécs, Melegmányi út
Helyszín
Tripammer fa
Szélességi kör
46.132445
Hosszúsági kör
18.237144
Térkép linkje
Térkép linkje
Útvonalterv
Útvonalterv

Térkép

Ajánlataink a közelben