Felhívás Duna-Dráva Nemzeti Parki Termék védjegy kérelmezésére

2020. október 22.

A Duna-Dráva Nemzeti Park Igazgatóság védjegyet kíván adományozni azoknak a jellegzetes helyi, kereskedelmi forgalomba hozható élelmiszereknek és kézműves termékeknek, melyek többnyire természetes alapanyagokból készülnek és igazoltan a Duna-Dráva Nemzeti Park Igazgatóság működési területéről, természetvédelmi oltalom alatt álló területről (nemzeti park, tájvédelmi körzet, természetvédelmi terület, Natura 2000 terület vagy ezen külterületekhez tartozó települések) származnak.

Védjegy

A pályázatot elnyerők 5 évig jogosultak a védjegy használatára, a termékek megjelennek a nemzetiparkitermek.hu oldalon, valamint számos rendezvényen bemutatásra kerülnek országos szinten.

Pályázni vadon termő és termesztett növények (zöldség, gyümölcs, fűszer-, gyógynövény, gomba, fa, szalma, vessző) mellett, agyag vagy zsiradékfeldolgozásából eredő: krém, paszta, csatni, szörp, tinktúra, szirup, lekvár, zselé, dzsem, aszalvány, fűszerkeverék, savanyúság, tea, olaj, liszt, ecet, szappan, balzsam, valamint faragvány, kosár, kerámia termékekkel lehet.

Célunk, hogy olyan termékeket jutalmazzuk védjeggyel, melyek a természetvédelmi szempontok mellett kulturális értékkel is bírnak, ezért kiemelt bírálati szempont, hogy a termék alapanyaga, elkészítési módja, kézműves termékek esetén funkciója szorosan kapcsolódjon a környezetvédelemhez, illetve a térség hagyományaihoz.

Pályázati csomag:
A védjegy megszerzéséhez védjegyhasználati kérelmet kell benyújtani, melyet a Szakmai Felügyeleti Szerv, illetve a Nemzeti Parki Tanúsítványi Bizottság bírál el, mely dokumentum letölthető alább, a Letöltések rész alatt.

A benyújtás módja:
Pályázónként több termék is benyújtható. A kérelmet termékenként egy példányban, termékmintával együtt postai úton vagy személyesen a Duna-Dráva Nemzeti Park Igazgatóság titkárságára (7625 Pécs, Tettye tér 9.) kell eljuttatni.

Beadási határidő: 2020. október 30., 12.00 óra
A bírálat időpontja: 2020. november

A pályázatok elbírálásának eredményéről, valamint a Nemzeti Parki Termék védjegy adományozás időpontjáról a résztvevőket megadott elérhetőségükön tájékoztatjuk. A DDNPI adatvédelmi irányelvei a https://www.ddnp.hu/adatvedelem linken megismerhetők.

További információ:
Simon Beatrix
Tel.: 06 30/746-5201
E-mail: simonb@ddnp.hu
 


 

Letöltések