Fotópályázat - A gyepek titkai II.

2021. június 29.

A Grassland-HU LIFE integrált projekt keretében a Herman Ottó Intézet Nonprofit Kft. és projektpartnerei idén ismét fotópályázatot hirdetnek, amelynek célja a gyepes élőhelyek értékeinek, jellemző növény- és állatfajainak bemutatása, népszerűsítése, és ezen keresztül a figyelem felhívása védelmük, megőrzésük fontosságára. 

A gyepek titkai II. pályázati felhívás

A fotópályázat témája 
A 2021-es pályázat témája a gyepes élőhelyek GERINCTELEN ÁLLATFAJAINAK bemutatása.

Szervező
A fotópályázat Magyarország első természetvédelmi LIFE integrált projektje, a Grassland-HU keretében valósul meg. Szervezője a projekt koordináló kedvezményezettje, a Herman Ottó Intézet Nonprofit Kft.

Pályázók köre
A pályázaton részt vehet minden cselekvőképes személy, amatőr és hivatásos fotós, aki a megadott részvételi feltételekkel készíti el pályázati anyagát (kivételt képeznek a Grassland-HU projekt kedvezményezettjeinek alkalmazásában dolgozó projektmunkatársak, illetve a szervezésben vagy lebonyolításban közreműködő természetes személyek). 

Technikai feltételek
Egy pályázó legfeljebb 5 db, saját maga által készített digitális fényképpel nevezhet, amelyeknek teljes felhasználási jogával rendelkezik. A képeket JPEG formátumban - beágyazott Adobe RGB színprofillal kérjük feltölteni a pályázati felületen. Felbontás: hosszabbik oldal min. 2500px (széles panorámakép esetén hosszabbik oldal min. 3500px). (Az eredeti kép legalább 5, maximum 10 mpx-es lehet.) 
A megadott felületen a fotók mellett egy rövid adatlap kitöltése is szükséges a képek címének (amely megegyezik a kép fájlnevével), a faj nevének (ha ismert), a készítés időpontjának és helyszínének, valamint a Pályázó nevének, postacímének, e-mail címének megadásával.

Jelentkezés
A pályázatra jelentkezni és a fényképeket feltölteni az alábbi online felületen keresztül lehet: www.grasslandlifeip.hu/fotopalyazat
Jelentkezési határidő: 2021. augusztus 31. 24:00

Eredményhirdetés és vándorkiállítás
Az 1-3. helyezettről a zsűri, míg a közönségdíjról a Facebook-on indított szavazás dönt majd.
Eredményhirdetés 2021. szeptember második felében várható elektronikus levél útján, az ünnepélyes díjátadóra és kiállításmegnyitóra pedig szeptember végén kerül sor. Ezt követően a zsűri által legjobbnak tartott 30 alkotásból vándorkiállítást indítunk, amelynek állomásai a Grassland-HU LIFE IP partnereinek bemutatóhelyei, látogatóközpontjai lesznek. Ezáltal a képek országszerte elérhetővé válnak minden érdeklődő számára. 

A pályázaton a részvétel ingyenes.

Kérjük, hogy figyelmesen olvassa el a részletes pályázati kiírást, amely ITT érhető el.

Bővebb információ: grasslandfoto@hoi.hu

Jó munkát kívánunk!

#Grassland-HU #természetvédelem #természetmegőrzés #fotópályázat