MEGHOSSZABBÍTVA! Duna-Dráva Nemzeti Parki Termék védjegy pályázat

2022. szeptember 5.

A Duna-Dráva Nemzeti Park Igazgatóság Nemzeti Parki Termék Védjegyet kíván adományozni azon termékekre, melyeket az igazgatóság működési területén, természetvédelmi oltalom alatt álló területen (nemzeti park, tájvédelmi körzet, természetvédelmi terület, Natura 2000) termeltek és előállításuk a természet védelmével összhangban történik.

Duna-Dráva Nemzeti Parki Termék védjegy

A pályázatokat az alábbi termékkörökben várjuk:

Kézműves termékek:    
- a térség természeti, táji és kulturális sajátosságainak megfelelő, kézműves hagyományaira épülő, helyi motívumokat megjelentető, hagyományos technológiával készült kézműves tárgyi eszközök

Élelmiszerek: 
- lekvár, szörp, aszalvány, sör, krém, paszta, egyéb gyümölcs- vagy zöldségtermék
- gyógy-, fűszernövényekből készült termékek (pl. tinktúra, fűszersó, tea)
- méhészeti termék (kivétel akác, aranyvessző, bálványfa és selyemkóró méz)
- tehén-, juh- vagy kecsketejből készült termékek 

A Nemzeti Parki Termék védjegy használatának célja a védett természeti területeken működő helyi vállalkozások, gazdálkodók, gazdálkodó szervezetek támogatása, termékeik megbecsülésének növelése, piaci lehetőségeik bővítése, a környezettudatosság, a térség természeti, táji és kulturális sajátosságainak, hagyományainak megőrzése jegyében.

Pályázati csomag:
A védjegy megszerzéséhez védjegyhasználati kérelmet kell benyújtani, melyet a Szakmai Felügyeleti Szerv, illetve a Nemzeti Parki Tanúsítványi Bizottság bírál el.
A kérelem formanyomtatványa, valamint a pályázati feltételeket, a bírálat alapelveit és a használat feltételeit tartalmazó dokumentumok beszerezhetők a Duna-Dráva Nemzeti Park Igazgatóságon (7625 Pécs, Tettye tér 9.), vagy letölthető ezen lap alábbi részében található Letöltések rész alatt. 
A DDNPI adatvédelmi irányelvei a http://www.ddnp.hu honlapon megismerhetők.

A benyújtás módja: 
Pályázónként több termék is benyújtható. A kérelmet termékenként egy példányban, termékmintával és jó minőségű termékfotókkal együtt postai úton vagy személyesen a Duna-Dráva Nemzeti Park Igazgatóság Titkárságára kell eljuttatni (7625 Pécs, Tettye tér 9.). Romlandó termékek esetében a bírálat napján szükséges azokat eljuttatni az Igazgatóságra.

Meghosszabbított beadási határidő: 2022. szeptember 23., péntek 12 óra
A bírálat időpontja: 2022. október

További információ (hétfőtől péntekig 8-14 óra között): 
Simon Beatrix
Tel.: +36 30 746-52-01
E-mail: beatrix.simon@ddnp.hu 
 

Letöltések