Telefonos applikáció mutatja be a pécsi Pintér-kert Arborétum növényeit

2019. október 31.

Új szolgáltatással bővítette a Duna-Dráva Nemzeti Park Igazgatóság a pécsi Pintér-kert Arborétum kínálatát. A látogatók újonnan elkészült okostelefon alkalmazás segítségével a kertben megtalálható növények közül 50 faj fényképes ismertetését tanulmányozhatják, lényegre törő ismertetést olvashatnak a névadó Pintér Jánosról, valamint az arborétum történetéről és főbb jellemzőiről.

Pintér-kert applikáció

Az alkalmazás bármikor ingyenesen letölthető a Google Play áruházból és az Apple App Store-ból, az alábbi linkekre kattintva:

 

Az alkalmazás használata nem igényel folyamatos adatforgalmat, a letöltést és a telepítést követően offline használható. Használata egyszerű, az arborétumban a növények mellett elhelyezett zománctáblákon látható számkódokat kell beírni az applikáció felső részén állandóan látható keresési mezőbe, majd a nagyító ikonra kattintva az adott növényről bővebb információ érhető el. Az ismertetések mellett azért is hasznos, mert a látogatók bármely évszakban keresik fel a kertet, a fotókon a növényekre leginkább jellemző állapotot tekinthetik meg. Az alkalmazás az egyéni idegenvezetés lehetőségét kínálja a siketek és hallássérültek számára a kert bejárása során. Az arborétum látogatói a pénztárnál ingyenesen rendelkezésre álló wifi segítségével is letölthetik az alkalmazást.

Helyszín
Pintér-kert Arborétum
Cím
7625 Pécs, Tettye tér 9.
Szélességi kör
46.088122
Hosszúsági kör
18.234462
Térkép linkje
Térkép linkje
Útvonalterv
Útvonalterv

Térkép

Ajánlataink a közelben