Véget ért Hol virág? – Hóvirág! természetvédelmi akciónk és nyereményjátékunk

2020. április 23.

A Duna-Dráva Nemzeti Park Igazgatóság a kikeleti hóvirág védetté nyilvánításának 15. évfordulója alkalmából egy természetvédelmi akcióban való részvételre hívta a nagyközönséget 2020. februárjában. A felhívásra országos szinten érkeztek be adatok, sok helyen rögzítettek a kirándulók, túrázók hóvirág előfordulásokat.

Hóvirág előfordulások

A beérkezett adatokból és a területi szóródásból is jól látható, hogy a védetté nyilvánításnak köszönhetően ezt a gyönyörű növényt szép számban csodálhatjuk meg az ország szinte egész területén.

A szerencsés nyerteseket e-mailben értesítjük, majd postán juttatjuk el hozzájuk ajándékukat. Azonban azok se búsuljanak, akik most nem nyertek. Egy ilyen akcióban való részvételkor nem csak az ajándék a lényeg, a természetben eltöltött idő már magában is kész nyeremény.

Habár a hóvirág már elnyílt, a természet most is újabb és újabb csodákat tár szemeink elé.

A kialakult helyzetben arra kérnénk mindenkit, hogy tartsuk be együtt a szabályokat és maradjunk otthon. Ideiglenesen vizsgáljuk a tündöklő természetet ablakainkból, kertünkből, avagy a Duna-Dráva Nemzeti Park Igazgatóság Facebook oldalán közzétett gyönyörű kisfilmek segítségével!