Háziállatok, madarak, gyógynövények

2020. május 21.

Az elmúlt hetekben-hónapokban komoly változáson ment keresztül a természet. A nemrégiben részlegesen újból megnyílt Ős-Dráva Látogatóközpont május 23-án induló programsorozata a növény- és állatvilág titkait mutatja be.

Első alkalommal, május 23-án az állattartó major új jövevényeit vehetik szemügyre a vendégek, akik számos érdekességet hallhatnak igazgatóságunk munkatársától az ártéri gazdálkodás állattartáshoz kapcsolódó elemeiről. Május 30-án a gyógynövények lesznek a főszereplők, a látogatóközpont gyógy- és fűszernövénykertjének megtekintése után mindenki saját gyógynövényes szappangolyót készíthet. Június 6-án a nemzeti park madaraival lehet ismerkedni, a madárgyűrűző program kicsik-nagyok számára egyaránt izgalmasnak ígérkezik. Idén februárban született a látogatóközpontban egy shagya arab kiscsikó, a június 13-i programon őt is meg lehet majd közelről tekinteni, de az eseményen a fogatoláshoz és a lovagláshoz használt lószerszámok ismertetésére és a lovak felszerszámozására is sor kerül. A nyár eleji programok sorát a június 20-i gyurgyalag-kereső séta zárja, amikor madarász szakember kalauzolásával lehet megfigyelni a színpompás madarakat.

A programokról részletes információk és a koronavírus-veszélyhelyzettel kapcsolatos tudnivalók honlapunk Programajánló rovatában olvashatók.

Helyszín
Ős-Dráva Látogatóközpont
Cím
7843 Szaporca
Szélességi kör
45.800000
Hosszúsági kör
18.099000
Térkép linkje
Térkép linkje

Térkép

Ajánlataink a közelben