Megkezdődik a Mohácsi Nemzeti Emlékhely tömegsírjainak tudományos vizsgálata

2019. december 11.

2019 decemberében antropológusok és régészek közreműködésével megkezdődik a Mohácsi Nemzeti Emlékhely tömegsírjainak tudományos vizsgálata. A 2025-ig tartó munkálatokat az emlékhely fenntartója, a Duna-Dráva Nemzeti Park Igazgatóság az Agrárminisztérium támogatásával kezdeményezte és finanszírozza. A feltárásokat a Janus Pannonius Múzeum régészei és a Magyar Természettudományi Múzeum antropológusai végzik.

Tömegsír fotózása

A kutatási program és a feltárás minden egyes eseménye a Nemzeti Örökség Intézetével előzetesen egyeztetésre kerül, a feltárások és a kutatások ideje alatt a Nemzeti Emlékhely változatlan nyitvatartási idővel a szokott rendben működik tovább.

A Duna-Dráva Nemzeti Park Igazgatóság célja, hogy a hős katonák fél évezreddel a csatát követően méltó módon kapják meg a végtisztességet, továbbá, hogy a Mohácsi Nemzeti Emlékhely méltó módon, a nemzeti kegyeleti szempontoknak megfelelően egy teljesen új interaktív kiállítás keretében – a legújabb antropológiai, régészeti, történészi kutatások eredményeit felhasználva – mutassa be a látogatóknak a magyarság egyik legfontosabb sorsfordító történelmi eseményét.

 

Helyszín
Mohácsi Nemzeti Emlékhely
Cím
7785 Mohács-Sátorhely
Szélességi kör
45.942869
Hosszúsági kör
18.646899
Térkép linkje
Térkép linkje
Útvonalterv
Útvonalterv

Térkép

Ajánlataink a közelben