Szakvezetéses túra a Fekete harkály tanösvényen

A Zselici Tájvédelmi Körzetben elterülő, a Duna-Dráva Nemzeti Park Igazgatóság vagyonkezelésében lévő erdőterületen 2010-ben avattuk az akkor Magyarországon még egyedülálló működésű bemutató útvonalat, a Fekete harkály tanösvényt, egy könnyen megközelíthető, természetszerű erdőben, Kaposvár közelében.

Fekete harkály tanösvény

A túra közben érdekes, a helyszínen megtapasztalható – akár kézzel fogható – információkat kaphatunk a zselici erdő életéről: változatos élőhely-típusokat, különféle fafajokat, csodás lágyszárú növényeket, és akár rejtett életmódú állatokat lehet megismerni. Az igazgatóság vagyonkezelésében lévő erdőterületen gyakorlatban lehet megtapasztalni, hogy a sokszor hatalmas fátlan területekkel járó ún. vágásos erdőgazdálkodás helyett mennyivel kíméletesebb a természetes erdőműködtető folyamatokat leutánzó, folyamatos erdőborítást fenntartó, természetközeli gazdálkodási mód. A varázslatos hangulatú égerligetben kanyargó patak felett pallósorról lehet megfigyelni a vizes élőhelyet. Megismerkedhetünk konkrét, gyakorlati természetvédelmi intézkedésekkel is.

Program időtartama: 3-4 óra
Túra hossza: 5 km
Helyszín: Kaposvár-Töröcske déli vége
Megközelítés: Gépkocsival a Szigetvár és Kaposvár közötti 67-es útról Kaposvár határánál délre lekanyarodva, vagy Kaposvárról a 14-es helyi járatú busszal a végállomásig utazva.
 

Információ, jelentkezés:
Duna-Dráva Nemzeti Park Igazgatóság
Tel.: +36 (30) 405-4571
E-mail: szilvia.wodtke@ddnp.hu

Duna-Dráva Nemzeti Park Igazgatóság
7625 Pécs, Tettye tér 9.
Tel.: +36 (72) 517-200
E-mail: szilvia.wodtke@ddnp.hu
 

Árak

A szakvezetések aktuális díjszabását hivatalos árlistánk tartalmazza, mely honlapunk láblécében érhető el.

Helyszín
Fekete harkály E-tanösvény
Szélességi kör
46.298757
Hosszúsági kör
17.779899
Térkép linkje
Térkép linkje
Útvonalterv
Útvonalterv

Térkép

Ajánlataink a közelben