Dráva Kapu Bemutatóközpont

A koronavírus-járvány miatt A DRÁVA KAPU BEMUTATÓKÖZPONT NEM LÁTOGATHATÓ. A bemutatóközpont újbóli megnyitásáról a www.ddnp.hu honlapon, valamint közösségi oldalainkon adunk tájékoztatást.

A Drávaszentesen található Dráva Kapu Bemutatóközpont a Dráva menti védett területek természeti és kultúrtörténeti értékeivel ismerteti meg a látogatókat, mindemellett igazi kikapcsolódást nyújt minden korosztály számára. A Duna-Dráva Nemzeti Park Igazgatóság munkatársai személyre szabott programajánlatokkal, táborokkal, előadásokkal, vezetett túrákkal várnak kicsiket-nagyokat.

 

Kiállítás

A 2008-ban átadott épületben a Dráva folyó természeti értékeit bemutató kiállítás tekinthető meg. A kiállítás élményszerűen mutatja be a Dráva folyó térségének legfontosabb élőhelyeit és az ott élő védett állatokat. Egy nagyméretű légifotón tanulmányozni lehet a Dráva folyó természetes és mesterséges medervándorlását. FIGYELEM! A kiállítás átfogó korszerűsítési munkálatok miatt jelenleg nem látogatható.


Üde rétek tanösvény

Az Üde rétek tanösvény bejárása során a rétek, legelők élővilágával, ill. ezen élőhelyek kezelésével ismerkedhet meg a látogató. A tanösvény a nemzeti park munkatársai által helyreállított vizes élőhely madármegfigyelő tornyánál ér véget, ahonnan bepillantást nyerhetünk a madarak életébe. A bejárás során a nemzeti park szürkemarha gulyája is megtekinthető.


Őshonos háziállat bemutató

A bemutatóközpont közelében kialakított gazdaságban, az Őshonos háziállat bemutató nyújt lehetőséget többek között a rackajuhok, a szamarak, a hucul lovak és a kecskék megismerésére.

 

Oktatóterem és kilátó

A Bemutatóközpont impozáns, multimédiás oktatóterme akár 80 fős rendezvények lebonyolítására is alkalmas. A 13 m magas kilátóból a drávaszentesi rétek csodálatos panorámáját láthatjuk.

 

Szállás

A Bemutatóközpontban két háromágyas, teljesen felszerelt apartman és konyha áll vendégeink rendelkezésére. A szobák igény esetén pótágyazhatók. A szálláslehetőségekről részletes információik a lap alján az Ajánlatok a közelben rovat alatt tekinthetők meg.

 

Terepi programok, természetismereti előadások

A Dráva Kapu Bemutatóközpont változatos természetismereti foglalkozásokkal,kidolgozott környezeti nevelési programokkal vár minden korosztályt. Ezek részletes bemutatása a lap alján az Ajánlatok a közelben rovat alatt tekinthetők meg.
A szakvezetéses bemutatásra jelentkezés és időpont egyeztetés szükséges minimum 10 nappal a tervezett túra előtt!

Nyitvatartás

KIÁLLÍTÁS
Május 1. - október 15.: H-Cs: 9-16, P: 9-14
Október 16. - április 30.: előzetes bejelentkezéssel


ÁLLATBEMUTATÓ
Május 1. - október 15.: H-P: 9-16
Október 16. – április 30.: zárva


JÁTSZÓTÉR
A Dráva Kapu Bemutatóközpont látogatói és vendégei számára.
Egyéb látogatók nyitvatartási időben:
Május 1. - október 15.: H-Cs: 9-16, P: 9-14
Október 16. – április 30.: zárva

Árak

Dráva Kapu kiállítás, őshonos háziállat bemutató, Üde rétek tanösvény megtekintése önállóan
- felnőtt: 500 Ft/fő;
- diák, nyugdíjas: 300 Ft/fő
- családi jegy: 1200 Ft
csoportkedvezmény: 20 fő felett 300 Ft/fő
- NOE tagsági kártyával a 3. és további 14 év alatti gyermekek ingyenes belépésre jogosultak

Dráva Kapu Bemutatóközpont látogatása szakvezetéssel (multimédiás előadás, kiállítás, őshonos háziállat bemutató, séta az Üde rétek tanösvényen)
Felnőtt: 600 Ft/fő, diák, nyugdíjas: 400 Ft/fő

Kézműves foglalkozás (kavicsfestés, jelvénykészítés): 200 ft/fő

Telefon
82/461-285, 30/377-3393
E-mail
dravaszentes@gmail.com
Helyszín
Dráva Kapu Bemutatóközpont
Cím
7570 Barcs-Drávaszentes, Fő u. 1.
Szélességi kör
45.993100
Hosszúsági kör
17.421900
Facebook oldal
Facebook oldal
Térkép linkje
Térkép linkje

Térkép

Ajánlataink a közelben