A természetvédelmi területkezelési infrastruktúra fejlesztése

A projekt keretében egyrészt gépek és eszközök beszerzésére kerül sor, amelyek a természetvédelmi kezelés speciális elvárásainak megfelelő földhasználat során alkalmazhatók, másrészt az extenzív legeltetéshez szükséges infrastruktúra, az állattartás körülményeinek fejlesztése valósul meg.

A projekt tartalmának bemutatása: A Duna-Dráva Nemzeti Park Igazgatóság saját vagyonkezelésű területein kiemelt figyelmet fordít az ökológiai rendszerek védelmére, azok természetes növénytakarójával, illetve a természetes fejlődés révén helyreálló vegetációjával együtt. A projekt helyszínein a hagyományos, extenzív mezőgazdasági művelés módszereinek alkalmazása jelenti az élőhely fennmaradásához szükséges hatékony természetvédelmi célú beavatkozást. Szükséges a területek természetvédelmi kezeléséhez megfelelő műszaki technikai eszközpark fejlesztése. A beruházás támogatásával elérhetővé válik a területek megfelelő természetvédelmi célú kezelésének hatékony megvalósítása. Ennek során olyan gépek és eszközök beszerzésére kerül sor, amelyek alkalmazhatók a természetvédelmi kezelés speciális elvárásainak megfelelő földhasználat során. A gyepterületek egy részén a kezelés legmegfelelőbb módját az extenzív legeltetés jelenti. Az ehhez szükséges infrastruktúra, az állattartás körülményeinek fejlesztése képviseli a beruházások másik típusát.

Összességében a támogatni kívánt célok a biológiai sokféleség és a természetvédelem előmozdítását szolgáló tevékenységekhez, az élőhelyek kedvező természeti állapotának megőrzését biztosító kezeléséhez kapcsolódnak, és ilyen formában közérdekű igényt elégítenek ki.

 

A projekt címe: A természetvédelmi területkezelési infrastruktúra fejlesztése a Duna-Dráva Nemzeti Park Igazgatóság működési területén
A kedvezményezett neve: Duna-Dráva Nemzeti Park Igazgatóság
A szerződött támogatás összege: 461.899.680.- Ft
A támogatás mértéke (%-ban): 100%
A projekt tervezett befejezési dátuma: 2019.06.30.
Projekt azonosító száma: KEHOP-4.1.0-15-2015-00003

Letöltések