A szárazodó belső-somogyi vízi világ biológiai sokszínűségének megőrzése a vízháztartás javításával

A pályázat célja Belső-Somogyban, a Boronka-melléki Tájvédelmi Körzetben és környezetében élőhely-megőrzési, -rekonstrukciós és -restaurációs tevékenységek végzése, melyek által a Duna-Dráva Nemzeti Park Igazgatóság szeretné fenntartani és javítani a szárazodó belső-somogyi területek ökológiai állapotát és megőrizni, illetve növelni a jellegzetes vizes és üde élőhelyek kiterjedését.

ERFA

A projekt tartalmának bemutatása: A belső-somogyi Boronka-patak, Aranyos-patak és Koroknai-patak medrét a múlt században a környező szántóterületek alagcsövezése után szabályozták és mélyítették. Ezáltal a területeken a talajvízszint csökkent, melynek következtében a levágott mederszakaszok, lápos területek kiszáradtak és a patakokat kísérő erdőállományok környezeti feltételei is jelentősen romlottak.

A pályázat célja Belső-Somogyban, a Boronka-melléki Tájvédelmi Körzetben és környezetében élőhely-megőrzési, -rekonstrukciós és -restaurációs tevékenységek végzése, melyek által a Duna-Dráva Nemzeti Park Igazgatóság (továbbiakban: DDNPI) szeretné fenntartani és javítani a szárazodó belső-somogyi területek ökológiai állapotát és megőrizni, illetve növelni a jellegzetes vizes és üde élőhelyek kiterjedését. A fejlesztés révén továbbá növekedne a vizes élőhelyekhez kötődő fajok egyedszáma, illetve megtelepedésük biztosított lenne.

A kedvezményezett neve: Duna-Dráva Nemzeti Park Igazgatóság
A projekt címe: A szárazodó belső-somogyi vízi világ biológiai sokszínűségének megőrzése a vízháztartás javításával
A szerződött támogatás összege: 186.861.628.- Ft
A támogatás mértéke (%-ban): 100%A projekt befejezési dátuma: 2018.12.31.
Projekt azonosító száma: KEHOP-4.1.0-15-2015-00004

Letöltések