Pécstől Villányig - elektromos mountainbike kalandtúra

2021. október 10.

Villány a finom vörösborok hazája, de ide tartozik más szépség is a környéken. A Villányi-hegység térsége borai mellett kultúrtörténeti és természeti kincsekben is kiemelkedően gazdag. A terület különleges természetföldrajzi helyzetének köszönhetően egyedi, mediterrán hatásokat tükröző, gazdag növény- és állatvilággal büszkélkedhet, melyben számos ritka és védett faj is megtalálható. A Szársomlyó ad otthont a hazánkban csak itt megtalálható – a régi 2 Ft-os érméről és a méltán híres villányi borok címkéjéről is ismert – fokozottan védett magyar kikericsnek. A túra útvonalára felfűzzük az Ördög-árkot, a Vylyan borteraszt és a Nagyharsányi Szoborparkot is. Testi és lelki élvezeteknek egyaránt hódolhatunk, és a szinteket könnyen győzzük le az elektromos kerékpárokkal.

Kerékpártúra

Útvonal:
Pécs – Pogány – Kistótfalu – Kisharsány Vylyan terasz – Ördögárok – Nagyharsányi Szoborpark – Villány

A program leírása:
Találkozó a Tettyén a Pintér kert bejáratánál. Innen végig gurulunk a belvároson, majd Nagyárpádot elhagyva rátérünk az Eszékig kitáblázott Cross-Border kerékpárútra, amelyen először Pogányban a tónál teszünk egy rövid pihenőt, majd Kistótfaluig földutakon tekerünk a Máriagyűdi zarándokutat követve. Itt rátérünk egy időre az aszfaltozott útra, madj a Pillangó dűlőn át gyönyörű gerinctúrát teszünk a Villányi hegységben. A Vylyan teraszon pihenünk egyet egy finom rosé társaságában, majd folytatjuk utunkat a csodálatos panorámaúton a szőlőültetvények között, hogy végül az Ördög-árkon ereszkedjünk le Villányba. Teszünk még egy rövid kitérőt a fokozottan védett Szársomlyó egykori kőfejtőjében létesített Nagyharsányi Szoborparkba, és a 2020-ban átadott Kikerics panoráma sétányon. Innen visszatérünk Villányba, ahol felszállunk a Pécsre tartó vonatra. A vasútállomásról visszatekerünk a kiindulópontra a Tettyére.

Szintkülönbség: 700 méter

 

Árak

Részvételi díj: 16.900 Ft/fő.

A részvételi díj tartalmazza: a túravezetést, a túraszervezést, az elektromos pedelec kerékpárok bérleti díját. A részvételi díj nem tartalmazza a belépők árát, a borkóstoló árát, az utazást vonattal vissza Pécsre Villányból (1000 Ft).

A program dátuma
2021-10-10
Kezdés
09:00
Vége
16:00
Időtartam
7 óra
Hossz (km)
55
Helyszín
Pintér-kert Arborétum
Cím
7625 Pécs, Tettye tér 9.
Szélességi kör
46.088122
Hosszúsági kör
18.234462
Térkép linkje
Térkép linkje

Térkép

Hasznos információk

Létszám: minimum 7 fő.
Utazás: egyénileg a találkozási pontra
Kerékpárok: Haibike Sduro trekking/MTB elektromos pedelec kerékpárokat biztosítunk minden résztvevőnek S-M-L-XL méretben.

Jelentkezés, információ:
Tel.: 30/858-7265
E-mail: info@helian.hu
www.helian.hu

A programot kerékpározásban nagy tapasztalattal rendelkező túravezető vezeti. A programon mindenki saját felelősségére vesz részt. A résztvevők tudomásul veszik, hogy a programon kép-, illetve videofelvétel készülhet. A részvevők a programon való részvételükkel hozzájárulnak a kép-, videofelvétel készítéséhez, és annak a DDNPI weboldalaira és Facebook oldalaira történő feltöltéséhez, valamint a DDNPI kommunikációjához, marketingjéhez történő időbeli korlátozás nélküli felhasználásához. A Duna-Dráva Nemzeti Park Igazgatóság általános adatkezelési tájékoztatóját az alábbi linken ismerheti meg: www.ddnp.hu/adatvedelem

A kerékpárokat az Aktív Magyarországért Felelős Kormánybiztosi Iroda, valamint az Aktív- és Ökoturisztikai Fejlesztési Központ az E-Kerékpár Program keretében biztosítja.

 

Ajánlataink a közelben