Hajnali madárles a Pacsmagi-tavakon

2022. május 21.

A Pacsmagi-tavak Természetvédelmi Terület legjelentősebb értékét madárvilága jelenti. A résztvevők a túrán szakvezetéssel járhatják körül a tavakat, a kilátótornyokból pedig cigányrécék, üstökös récék, gémek, kócsagok és számos egyéb madárfaj megfigyelésére nyílik lehetőség.

Pacsmagi-tavak

A program helyszíne Tamási határában, a Koppány folyó völgyében helyezkedik el. Itt főleg vizes élőhelyek, illetve kisebb részben erdők és gyepek találhatók. A védett terület kialakítását elsősorban az e térségben meghatározó jelentőségű, gazdag fészkelő és vonuló vízimadár-fauna indokolta. A tórendszer gém- és récefélék fontos költőhelye, többek között rendszeresen fészkel itt a nagy kócsag, a bakcsó, a törpegém, a szürke és vörös gém. A Pacsmagi-tavak az egyik legfontosabb hazai élőhelyét jelentik a fokozottan védett cigányrécének. A megfigyelések szerint a hazánkban észlelt madárfajok több mint fele előfordult már itt, a Nemzetközi jelentőségű vadvizek jegyzékébe 1997-ben is felkerült.

Árak

Részvételi díj: 700 Ft/fő.

A program dátuma
2022-05-21
Kezdés
06:00
Vége
10:00
Időtartam
4 óra
Hossz (km)
8
Helyszín
Majsapuszta
Cím
Majsapuszta
Szélességi kör
46.585838
Hosszúsági kör
18.399151
Hozzáadás a Google Naptárhoz
Hozzáadás a Google Naptárhoz
Térkép linkje
Térkép linkje

Térkép

Hasznos információk

Találkozási pont: Regöly, Majsapuszta Halászati telep (a Regölyt és Keszőhidegkutat összekötő országútról közelíthető meg). 

A programot a Duna-Dráva Nemzeti Park Igazgatóság munkatársa vezeti. A programon mindenki saját felelősségére vesz részt. A résztvevők tudomásul veszik, hogy a programon kép-, illetve videofelvétel készülhet. A részvevők a programon való részvételükkel hozzájárulnak a kép-, videofelvétel készítéséhez, és annak a DDNPI weboldalaira és Facebook oldalaira történő feltöltéséhez, valamint a DDNPI kommunikációjához, marketingjéhez történő időbeli korlátozás nélküli felhasználásához. A Duna-Dráva Nemzeti Park Igazgatóság általános adatkezelési tájékoztatóját az alábbi linken ismerheti meg: www.ddnp.hu/adatvedelem

Ajánlataink a közelben