Vízitúrák a Dráván és a Fekete-vízen

Az Ős-Dráva Látogatóközpont a nyári szezonban kenus és kajakos programokkal is várja a vendégeket. A Dráva folyón és a Drávába torkolló Fekete-vízen induló vízitúrákon a terület természeti értékeit ismerhetik meg a résztvevők.

Vízitúra a Fekete-vízen

Vízitúra a Fekete-vízen

Kezdőknek, családoknak is ideális, könnyű vízitúrát ajánlunk a szaporcai Ős-Dráva Látogatóközpont közelében elhelyezkedő Fekete-vízen. A programon a terület természeti értékeit ismerhetik meg a résztvevők, szerencsés esetben szürke gémekkel, nagy kócsagokkal is találkozni lehet.

Részletes program:
Ős-Dráva Látogatóközpont – szaporcai híd – Dráva torkolat – szaporcai híd – Ős-Dráva Látogatóközpont
Gyülekezés az Ős-Dráva Látogatóközpontban a recepciónál. A túravezető tájékoztat mindenkit a túrával kapcsolatos tudnivalókról, elmondja a betartandó szabályokat, és elosztja a csapatokat. Ezután elsétálunk a hídhoz, ahol a csapatok egymás után vízre szállnak. Ezután lassan elkezdünk evezni a Fekete-vízen lefelé a folyással megegyező irányba. Elhaladunk kis öblök, horgászok mellett, ha csendben vagyunk, vízimadarakat: kócsagokat, szürke gémeket is láthatunk. A Drávához közeledve beérünk az ártéri erdőbe, itt kicsit kalandozunk, majd a torkolat előtt visszafordulunk, és visszaevezünk a szaporcai hídhoz. Ez a túra remek bevezetést jelenthet a kezdők számára, hiszen sodrás nincs, technikai nehézségre nem kell számítani, családoknak gyerekekkel is biztonságos.

Időpontok 2022-ben: május 15., június 5., június 19., július 3., július 10., július 24. augusztus 7., augusztus 14., augusztus 28., szeptember 4., szeptember 18., október 2.
Túra hossza, időtartama: kb. 10 km, 3-4 óra
Gyülekezés helyszíne: Ős-Dráva Látogatóközpont, Szaporca
Utazás: egyénileg
Részvételi díj: 8000 Ft/fő (Csoportok esetén 15 fő felett: 7500 Ft/fő)
Előzetes jelentkezés szükséges!

Jelentkezés, információ:
Tel.: 30/858-7265
E-mail: info@helian.hu
www.helian.hu

Hasznos:
Felszerelés, ruházat: esőkabát, fejfedő (kalap, sapka, kendő, sál a nap ellen), evezéshez megfelelő cipő vagy szandál, felsőruházat (amely véd az erős napsugárzástól), váltóruha, napszemüveg, szúnyogriasztó, ivóvíz, élelem.


 
Vízitúra a Dráván (Vejti-Drávaszabolcs)

Egy természeti szépségekben különösen gazdag vízi túrát ajánlunk Vejti és Drávaszabolcs között a Dráván. A Dráva Európa egyik legtisztább vizű folyója, ahol a magyarországi halfajok 2/3-a megtalálható. A program során a terület természeti értékeit ismerhetik meg a résztvevők, némi szerencsével szürke gém, nagy kócsag, jégmadár és rétisas is a szemünk elé kerülhet.

Részletes program:
Szaporca – Ős-Dráva Látogatóközpont – Vejti kikötő (transzfer) – Drávaszabolcs kenutúra – Szaporca – Ős-Dráva Látogatóközpont (transzfer)
Gyülekezés az Ős-Dráva Látogatóközpontban a recepciónál. A túravezető fogadja a résztvevőket, majd beszállunk a kisbuszba és elutazunk Vejtibe, ahol tartunk egy tájékoztatót a betartandó szabályokról, a túrával kapcsolatos tudnivalókról, az evezéssel kapcsolatos technikai ismeretekről. Nagyobb csoport esetén a 8 fős kisbusz kétszer fordul majd, addig a többiek gyönyörködhetnek a Drávában. A túravezető elosztja a csapatokat, majd egymás után vízre szállunk. A Dráva határfolyó, ezért főleg a bal parthoz közel fogunk evezni, és nagyon fontos, hogy a csapatok nem szakadhatnak szét, együtt kell haladnunk. A mentőmellény viselése mindenki számára evezős tudástól, kortól, úszástudástól függetlenül kötelező! A Dráván lefelé evezve elhaladunk kis öblök, horgászok mellett, ha csendben vagyunk, vízimadarakat: kócsagokat, szürke gémeket is láthatunk. A túra hossza 20 km, de a folyó itt kb. 5 km-es sebességgel folyik, így senkinek nem fog ez a táv nehézséget okozni. A vízben úszó akadályokra, forgókra figyelünk, betartjuk az alapvető szabályokat, és a túravezető instrukcióit. A drávaszabolcsi híd előtt kötünk ki, a hajókat szivaccsal tisztára töröljük, majd beszállunk a várakozó kisbuszba, és létszámtól függően egy vagy két turnusban visszavisznek bennünket az Ős-Dráva Látogatóközponthoz.

Időpontok 2022-ben: május 14., június 4., június 18., július 2., július 9., július 23., augusztus 6., augusztus 13., augusztus 27., szeptember 3., szeptember 17., október 1.
Túra hossza, időtartama: kb. 20 km, 4-5 óra
Gyülekezés helyszíne: Ős-Dráva Látogatóközpont parkoló (Szaporca)
Utazás: egyénileg a látogatóközpontig, onnan transzfer Vejtibe és Drávaszabolcsról vissza
Részvételi díj: 13500 Ft/fő
Előzetes jelentkezés szükséges!
 
Jelentkezés, információ:
Tel.: 30/858-7265
E-mail: info@helian.hu
www.helian.hu

Hasznos:
Felszerelés, ruházat: érvényes személyi igazolvány vagy útlevél, esőkabát, fejfedő (kalap, sapka, kendő, sál a nap ellen), evezéshez megfelelő cipő vagy szandál, felsőruházat (amely véd az erős napsugárzástól), váltóruha, napszemüveg, szúnyogriasztó, ivóvíz, élelem, naptej, faktoros ajakvédő (ajánlott)

Cím
7843 Szaporca
Helyszín
Ős-Dráva Látogatóközpont
Cím
7843 Szaporca
Szélességi kör
45.800000
Hosszúsági kör
18.099000
Térkép linkje
Térkép linkje

Térkép

Ajánlataink a közelben