Túra a Melegmányi-völgyben

Az Árpádtető és Lapis közti műút mellett található Tripammer-fától érdemes a túrát kezdeni. A Melegmányi-völgyig tartó leereszkedés során a vágásos erdőgazdálkodás tájra gyakorolt hatását lehet megfigyelni.

Melegmányi-völgy

Az út folyamán a karszt jellegzetes formáival: töbrökkel, víznyelőkkel, forrásokkal találkozhatnak a résztvevők, majd a Melegmányi-vízesésben gyönyörködhetnek. Hóolvadás vagy nagyobb esők után a mésztufapadokon aláhulló zuhatag látványa csodálatos élményt szerez az arra járóknak. Az érdeklődők számos érdekességet tudhatnak meg az édesvízi mészkő tulajdonságairól, kialakulásáról. Útközben a vízzáró réteg következtében kialakult Petnyáki-vízesést is megtekinthető. A túra utolsó szakaszán a talán legszebb bejáratú mecseki barlang, a Kő-lyuk impozáns sziklafala is megcsodálható.

Program időtartama: 4-5 óra
Túra hossza: 5-6 km
Helyszín: Pécs, Árpádtető, Tripammer-fa
Közlekedés: egyénileg, gépkocsival, pécsi helyi járatú autóbusszal, vagy Pécs és Komló között közlekedő helyközi autóbusszal
Hasznos: Fontos az időjárásnak megfelelő túraöltözék és bakancs megválasztása, valamint a szúnyogok és kullancsok elleni védelem!

Információ, jelentkezés:

Duna-Dráva Nemzeti Park Igazgatóság
Tel.: +36 (30) 405-4571
E-mail: szilvia.wodtke@ddnp.hu

Duna-Dráva Nemzeti Park Igazgatóság
7625 Pécs, Tettye tér 9.
Tel.: +36 (72) 517-200
E-mail: szilvia.wodtke@ddnp.hu

Árak

A szakvezetések aktuális díjszabását hivatalos árlistánk tartalmazza, mely honlapunk láblécében érhető el.

Cím
Pécs, Melegmányi út
Helyszín
Tripammer fa
Szélességi kör
46.132445
Hosszúsági kör
18.237144
Térkép linkje
Térkép linkje

Térkép

Ajánlataink a közelben