Kenutúrák Béda-Karapancsán

A Duna-Dráva Nemzeti Park Béda-Karapancsa Tájegysége a Duna magyarországi alsó szakaszának kiemelkedő értékét képviselő vizes élőhelyeit foglalja magába. A program erre a különleges területre kalauzolja az érdeklődőket.

Kenutúra

A kenutúrák helyszíne a Külső-Béda. Ez a vízfelület egykor a Duna főága volt, ami a folyószabályozás után vált mellékággá. Egy keskeny csatorna kapcsolja össze a Dunával, azonban sodrás nincs rajta. Nyugodt víztükre és vadregényes partja a vízimadarak paradicsoma. Ha szerencsénk van, találkozhatunk a híres és színes ártéri madárvilág képviselőivel is: barna kányákkal, szürke gémekkel, jégmadarakkal.

 

A program időtartama: 2 óra
A túra hossza: 7 km
Találkozás helyszíne: Kölked, Fehér Gólya Múzeum
Közlekedés: egyénileg - gépkocsival vagy kerékpárral.
Részvételi díj: 5000 Ft/hétszemélyes kenu vagy 3000 Ft/négyszemélyes kenu + 18000 Ft/szakvezető (kötelező szakvezetési díj).

 

A kenutúra négy- és hétszemélyes túrakenukkal zajlik, a túra időtartamára a résztvevők mentőmellényt és evezőlapátot kapnak, a résztvevők saját maguk eveznek.

Amiről fontos gondoskodni: kényelmes, időjáráshoz alkalmazkodó ruházat, sapka, naptej, valamint a szúnyogok és kullancsok elleni védekezés! A túrán mindenki saját felelősségére vesz részt. A túrát a Duna-Dráva Nemzeti Park Igazgatóság munkatársa vezeti.
 

Információ, jelentkezés és időpont egyeztetés

Fehér Gólya Múzeum
Telefon: 30/846-6020, 69/384-208
E-mail: info@fehergolyamuzeum.hu

Cím
Külső-Béda
Helyszín
Fehér Gólya Múzeum
Cím
7717 Kölked, Széchenyi u. 1.
Szélességi kör
45.949471
Hosszúsági kör
18.710854
Térkép linkje
Térkép linkje

Térkép

Ajánlataink a közelben