E-bike túra a Közép-Mecsekben

A Mecsek Magyarország talán legváltozatosabb felépítésű hegysége, amely természeti csodákkal, védett környezeti értékekkel rendelkezik és olyan belső hegyi utakat kínál, amelyre a legigényesebb bringások is csettinteni fognak. A Nyugat-Mecsek Tájvédelmi Körzet vadregényes erdeiben tekerhetünk, kipróbálhatjuk a legjobb mecseki mézeket, sajtokat vagy látogatást tehetünk egy működő malomban. Közben olyan belső régi bányász útvonalon is végig tekerünk, amelynek a létezéséről se tudtál. A túravezető pedig csak mesél és mesél...

Kerékpáros turisták

Időpont: 2021. június 12., június 26.
A túrát tetszőleges időpontban is megszervezzük csoportok, cégek részére is.
Kérj egyedi ajánlatot és írj nekünk!
Részvételi díj: 10.500 Ft/fő 
 

A részvételi díj tartalmazza: a túravezetést, az e-bike bérleti díját egy napra, kerékpáros táskát trekking kerékpár esetén, a túraszervezés költségét
A részvételi díj nem tartalmazza az ételkóstoló árát, az utazást a helyszínre.
 

Hasznos információk: Létszám: 8 -14 fő. Túravezető: Benovics Gábor

Találkozó a Tettye tér 9 előtti parkolónál. Innen indulunk a városon keresztül becsatlakozva az Orfűi kerékpárútba. Orfűig a régió talán legszebb kerékpárútján gurulunk, ez maga a kerékpáros mennyország, szinte csak a féket kell használni, és süvít a szél a fülünkbe. A Malomnál megállunk, hiszen itt sok a látnivaló. Itt a Vízfő-forrás – egy tanösvény, amely a Mecsek legbővizűbb forrásához és a Malom múzeumhoz vezet. Az Orfűi Malmoknál három különböző malomtípussal ismerkedhetünk meg. A kétszáz éves szárazmalomban a lóval hajtott hatalmas járgánykerék és kőjárat mellett egy roppant méretű olajütő is fennmaradt. A Vízfő-forrás patakjára települt, 19. századi gabonaőrlő vízimalom patinás gépei ma újra őrlésre készek. A múzeum új látványossága a hagyományos papírkészítés folyamatát bemutató papírmalom, ahol az érdeklődők papírmerítő foglalkozáson is részt vehetnek. Innen a Medvehagyma házhoz tekerhetünk, ahol helyi termékek közül válogathatunk. A Pécsi-tavat elhagyva ismét egy emelkedő vár ránk, de megéri, mert a túloldalon Új-Zélandot idéző szép táj vár ránk és egy kóstoló a Csuporka kiváló tejtermékeiből Magyarhertelenden. A Barátúri tóhoz is kikukkantunk, majd legyőzzük az utolsó emelkedőt Magyarszék előtt. Ha akarjuk, itt még egy termékkóstolót beiktathatunk finom kolbászokból, nehogy túl sok kalóriát veszítsünk, majd Komlón keresztül becsatlakozunk a régi bányászutak labirintusaiba, és Árpád-tetőn fogunk végül kibukkanni. A Mecsek háta mögött felmegyünk Lapisig, ahonnan már javarészt gurulunk vissza a Tettyére.

 

Egyéb fontos tudnivalók

Időjárás: A Mecsek éghajlata igen kellemes. Hazánkban itt érvényesülnek legjobban a szubmediterrán hatások. Az évi csapadék 710 mm körül mozog, a napsütéses órák száma meghaladja a 2000 órát. Az ősz talán itt a leghosszabb és legkellemesebb az országban, és a Villányi-hegységgel karöltve a tavasz is itt köszönt be először.
Túrák nehézsége: A Mecsek hegyvidék, szintek nélkül itt nem lehet túrát tervezni. Az első napi túra több szintet tartalmaz, de tudsz elektromos kerékpárt is bérelni tőlünk, így pedig semmi problémát már nem fog jelenteni az erdei-hegyi szakasz sem. A második napi táv rövid, két emelkedővel, ez senkinek nem jelenthet komoly problémát. Erre a napra már azért terveztünk rövidebbet, hogy legyen idő még a délutáni hazautazásra elindulásra.
Szükséges felszerelés: Ruházat: strapabíró és sportos túraruházat, kényelmes cipő, esőkabát, melegebb ruhára még nyáron is szükség lehet egy rosszabb időjárás esetén; felszerelés: kulacs, napszemüveg, kerékpáros sisakot, napvédő krém ugyancsak ajánlott!  

 

Jelentkezés, információ

Tel.: 30/858-7265 - E-mail: info@helian.hu - www.helian.hu
 

 

Helyszín
Pintér-kert Arborétum
Cím
7625 Pécs, Tettye tér 9.
Szélességi kör
46.088122
Hosszúsági kör
18.234462
Térkép linkje
Térkép linkje

Térkép

Ajánlataink a közelben