E-bike kilátótúra a Mecsek közepén

Az e-bike túrát a Mecsek középső részének legszebb kilátópontjaira szerveztük. Célunk, hogy minél több csodálatos képet mutassunk a Mecsekről gyönyörű mediterrán városunkra – Pécsre, miközben a természeti értékekben gazdag Nyugat-Mecsek Tájvédelmi Körzet hangulatos erdeiben kerékpározunk. Mindezt az e-bike-ok segítségével tesszük meg, amely lehetővé teszi, hogy élvezzük a túrát még hegynek felfelé is.

Időpont: 2021.
A túrát tetszőleges időpontban is megszervezzük csoportok, cégek részére is.
Kérj egyedi ajánlatot és írj nekünk!
Részvételi díj: 14.900 Ft/fő

A részvételi díj tartalmazza: a túravezetést, a túraszervezést, az elektromos pedelec kerékpárok bérleti díját, a kerékpárok szállítását, a vízhatlan kerékpáros táskát és lakatot igény szerint. A részvételi díj nem tartalmazza az utazást az indulás helyszínére.

Hasznos információk: Létszám: minimum 6-8 fő. Utazás: egyénileg, a végpontról transzfer a kiindulási pontra. Étkezés: egyénileg. Túravezető: Benovics Gábor


Részletes program

Pécs (Tettye) – Dömörkapu – TV-torony – Kis-tubesi kilátó – Tubesi kilátó – Mandulás – Pécs (Tettye), 20 km, 650 méter szint

Találkozó Pécsett a Tettyén a Pintér-kert Arborétum előtti parkolóban. Innen egy kissé köves, de járható gyalogúton megyünk fel a Dömörkapuhoz, ahol valaha a pécsi vidámpark volt. Ennek ma már nyoma is alig látható, de innen már aszfaltozott úton megyünk fel egészen a Misináig – a TV toronyig. Itt aki szeretne, felmehet kinézni a TV-toronyból. Erdei úton folytatjuk utunkat a Kis-tubesi kilátó felé, majd tovább egészen a Tubesre, amely a Mecsek második legmagasabb pontja a maga 612 méterével. Tiszta időben egyszerre láthatod a szlavón Papuk hegységet, a Villányi-hegységet, a Pécsi-tavat és a Badacsonyt. Leereszkedünk egy szerpentin hegyi úton Lapisig, majd már aszfalton a Mandulásig tekerünk. Innen a francia emlékmű érintésével és a jó fékek segítségével a Tettyéig gurulunk vissza.


Egyéb fontos tudnivalók

Időjárás: A Mecsek éghajlata igen kellemes. Hazánkban itt érvényesülnek legjobban a szubmediterrán hatások. Az évi csapadék 710 mm körül mozog, a napsütéses órák száma meghaladja a 2000 órát. Az ősz talán itt a leghosszabb és legkellemesebb az országban és a Villányi-hegységgel karöltve a tavasz is itt köszönt be először.
Túrák nehézsége: A Mecsek hegyvidék, szintek nélkül itt nem lehet túrát tervezni. Az túra több szintet tartalmaz, de ez egy elektromos kerékpártúra, így ez nem fog problémát okozni, csak arra kell figyelni, hogy lehetőleg ne a legerősebb fokozatot használjuk tartósan, mert akkor – gyorsan  - akár 30 km alatt is le tudjuk meríteni az akkumulátort. Ezen a túrán nem árt, ha már előzetesen kerékpároztál erdei utakon, itt ugyanis nemcsak aszfalton, hanem erdei utakon, kövek között is kerékpározunk, szükséges a biztos koordináció, és hogy félelem nélkül vállald a terepet. Meglátod, az elektromos montikkal ez is sokkal könnyebb.
Szükséges felszerelés: Ruházat: strapabíró és sportos túraruházat, kényelmes cipő, esőkabát; felszerelés: kulacs, napszemüveg, naptej, kerékpáros sisak (ajánlott)

 

Jelentkezés, információ

Tel.: 30/858-7265 - E-mail: info@helian.hu - www.helian.hu

A kerékpárokat az Aktív Magyarországért Felelős Kormánybiztosi Iroda, valamint az Aktív- és Ökoturisztikai Fejlesztési Központ az E-Kerékpár Program keretében biztosítja.