A Villányi-hegység szépségei borkóstolással - Túra elektromos kerékpárral

Villány a finom vörösborok hazája, de ide tartozik más szépség is a környéken. A Villányi-hegység térsége borai mellett kultúrtörténeti és természeti kincsekben is kiemelkedően gazdag. A terület különleges természetföldrajzi helyzetének köszönhetően egyedi, mediterrán hatásokat tükröző, gazdag növény- és állatvilággal büszkélkedhet, melyben számos ritka és védett faj is megtalálható. A Szársomlyó ad otthont a hazánkban csak itt megtalálható – a régi 2 Ft-os érméről és a méltán híres villányi borok címkéjéről is ismert – fokozottan védett magyar kikericsnek. A túra útvonalára felfűzzük Kisjakabfalvát, Palkonyát, a Vylyan borteraszt és a Nagyharsányi Szoborparkot is. Testi és lelki élvezeteknek egyaránt hódolhatunk, és a szinteket könnyen győzzük le az elektromos kerékpárokkal.

E-bike kilátótúra a Mecsek közepén

Az e-bike túrát a Mecsek középső részének legszebb kilátópontjaira szerveztük. Célunk, hogy minél több csodálatos képet mutassunk a Mecsekről gyönyörű mediterrán városunkra – Pécsre, miközben a természeti értékekben gazdag Nyugat-Mecsek Tájvédelmi Körzet hangulatos erdeiben kerékpározunk. Mindezt az e-bike-ok segítségével tesszük meg, amely lehetővé teszi, hogy élvezzük a túrát még hegynek felfelé is.

Mecseki „cseppkörút” - Túra elektromos kerékpárral

Ezt az e-bike túrát a Nyugati-Mecsek látványosságai köré szerveztük. Nem maradhatnak ki belőle az orfűi malmok a Vízfő tanösvény, az Abaligeti-barlang, a kővágószőlősi és a cserkúti Árpád-kori templom, és a Mecsek csodálatos erdei sem. Gyönyörű utakon, A Nyugat-Mecsek Tájvédelmi Körzet természeti és kultúrtörténeti értékekben gazdag erdeiben, hegyen-völgyön keresztül tekerünk, amely az e-bike-okkal könnyen megtehető. Most fogjuk csak érezni igazán a hegyi kerékpározás örömét, amikor nem kell tartani az emelkedőktől.

E-bike kalandtúra a Kelet-Mecsekben

Az e-bike túrát a Kelet-Mecsek látványosságai köré szerveztük. Nem maradhatnak ki belőle a Pécsváradi vár, a Máré vár, Püspökszentlászló, az Almalomb kulináris élvezetei sem. Egy nagyon szép és látványos túra a Mecsek belső aszfaltozott útjain. Most fogjuk csak érezni igazán a hegyi kerékpározás örömét, amikor nem kell tartani az emelkedőktől elektromos kerékpárjaink segítségével csak a táj szépségére kell figyelnünk. A túrán a természeti értékekben – védett növény- és állatfajokban - gazdag, vadregényes Kelet-Mecsek Tájvédelmi Körzetben haladunk, melynek legféltettebb kincse a ritka, fokozottan védett bánáti bazsarózsa.

A Közép-Mecsek kincsei - Wellness – 2 nap/1 éjszaka - Túra elektromos kerékpárral

A Mecsek Magyarország talán legváltozatosabb felépítésű hegysége, amely csodáival, védett természeti értékeivel elkápráztat, és olyan belső hegyi utakat kínál, amelyre a legigényesebb bringások is csettinteni fognak. A Nyugat-Mecsek Tájvédelmi Körzet vadregényes erdeiben tekerhetünk, lehet egyet csobbanni a Pécsi tóban, kóstolni a legjobb mecseki mézeket, sajtokat vagy látogatást tenni egy működő malomban. Közben olyan belső régi bányász útvonalon is végigviszünk, amelynek a létezéséről se tudtál. A túravezető pedig csak mesél és mesél. Esténként pedig felfrissülhetsz egy 4 csillagos wellness hotelben.

Vízitúrák a Dráván

Kevés olyan érintetlen táj maradt Európában, mint a Dráva folyó, mely jórészt szabályozatlanul, természetes medrében kanyarog, s ártere rendkívül gazdag növény- és állatvilágnak ad otthont.