90 perces foglalkozások a Tettye Oktatási Központban iskolás csoportoknak

Általános iskolások számára kialakított programjaink során a természet csodáit kívánjuk bemutatni az érdeklődő gyerekeknek. Az oktatás gyönyörű természeti környezetben Pécs kedvelt kirándulóhelyén a Tettyén, a Nyugat-Mecsek Tájvédelmi Körzetben elterülő Pintér-kert arborétumban, a Mecsekben és az Oktatási központban valósul meg.

Madarászat a Pintér-kertben

Választható foglalkozások

1. Mecsek élővilága és a Pintér-kert
A foglalkozás során megismerhetőek a Mecsek különleges és védett állatai és növényei, valamint a felújított Pintér-kertben egy kellemes és élményekben gazdag séta keretében a kert botanikai értékeit is megcsodálhatják a résztvevők.

2. Madarak vándorúton
Vándorlás és vonulás bemutatása: hogyan képesek a madarak hatalmas távolságokat átrepülni? Számtalan Magyarországon is élő madárfaj telelő helyének bemutatása.

3. Mindennapi természetvédelem
Jelen századunk egyik legégetőbb problémája a hulladék-kérdés. A programon játékos formában ismerkedünk meg a hulladék újrafelhasználási technikákkal a szelektív hulladékgyűjtés fontosságának kiemelése mellett.

4. Gyógyító füveink + kézműves szappangolyó készítés
Leggyakoribb gyógy-és fűszernövényeinkkel ismerkedhetnek meg a gyerekek a tantermi előadáson, majd ezen ismereteket a Pintér-kert Arborétumban mélyítjük tovább, ahol megvizsgáljuk az illatösvényt. Az előadás meghallgatása után gyógyteákat kóstolhatnak a gyerekek és mindenki elkészítheti magának a saját gyógynövényes szappangolyóját.

5. Vizek világa
A vízben élő parányi szervezetek bemutatása, illetve a vizes élőhelyek állatainak és növényeinek megismerése. A foglalkozáson lehetőség van a Pintér-kertben vett vízminta megvizsgálására (mikroszkóp és vízminőségvizsgáló koffer) is.

6. Kis természetjáró program
Hogyan tájékozódjunk a természetben? Mit tegyünk akkor, ha eltévedtünk? Mit ehetünk meg és mit nem a természetben? Hogyan lehet időjárást előre jelezni? Mi is az időjárás? Milyen típusú felhők vannak? Felhőhatározó segítségével felhővadászat a Tettyén.

 

Részvételi díj:

A másfél órás foglalkozások díja 400 Ft/fő, a kézműves programelemmel kibővített foglalkozások 500 Ft/fő áron valósulnak meg.


Információ:
Duna-Dráva Nemzeti Park Igazgatóság - Tettye Oktatási Központ
7625 Pécs, Tettye tér 8.
Pallos-Rózsa Anita
Tel.: 72/517-223, 30/377-3383
E-mail: rozsaa@ddnp.hu

Korosztály
6-14
Helyszín
Tettye Oktatási Központ
Cím
7625 Pécs, Tettye tér 8.
Szélességi kör
46.088441
Hosszúsági kör
18.234676
Térkép linkje
Térkép linkje

Térkép

Ajánlataink a közelben