Természetismereti foglalkozások a Tettye Oktatási Központban iskolás csoportoknak

Általános iskolások számára kialakított programjaink során a természet csodáit kívánjuk bemutatni az érdeklődő gyerekeknek. Az oktatás gyönyörű természeti környezetben Pécs kedvelt kirándulóhelyén a Tettyén, a Nyugat-Mecsek Tájvédelmi Körzetben elterülő Pintér-kert Arborétumban valósul meg.

Madarászat a Pintér-kertben

Választható foglalkozások

A Mecsek élővilága és a Pintér-kert
A foglalkozás során megismerhetőek a Mecsek különleges és védett állatai és növényei, valamint a felújított Pintér-kertben egy kellemes és élményekben gazdag séta keretében a kert botanikai értékeit is megcsodálhatják a résztvevők.

Madarak vándorúton
Vándorlás és vonulás bemutatása: hogyan képesek a madarak hatalmas távolságokat átrepülni? Számtalan Magyarországon is élő madárfaj telelő helyének bemutatása.

Gyógyító füveink + kézműves szappangolyó készítés
Leggyakoribb gyógy-és fűszernövényeinkkel ismerkedhetnek meg a gyerekek a tantermi előadáson, majd ezen ismereteket a Pintér-kert Arborétumban mélyítjük tovább, ahol megvizsgáljuk az illatösvényt. Az előadás meghallgatása után gyógyteákat kóstolhatnak a gyerekek és mindenki elkészítheti magának a saját gyógynövényes szappangolyóját.

Vizek világa
A vízben élő parányi szervezetek bemutatása, illetve a vizes élőhelyek állatainak és növényeinek megismerése. A foglalkozáson lehetőség van a Pintér-kertben vett vízminta megvizsgálására (mikroszkóp és vízminőségvizsgáló koffer) is.

Kis természetjáró program
Hogyan tájékozódjunk a természetben? Mit tegyünk akkor, ha eltévedtünk? Mit ehetünk meg és mit nem a természetben? Hogyan lehet időjárást előre jelezni? Mi is az időjárás? Milyen típusú felhők vannak? Felhőhatározó segítségével felhővadászat a Tettyén.

 

A foglalkozások időtartama: 1,5 óra 
Részvételi díj: 600 Ft/fő

 

Információ, jelentkezés:

 

✉ norbert.neubauer@ddnp.hu 

☎ +36 70 374-0295

Korosztály
6-14
Helyszín
Tettye Oktatási Központ
Cím
7625 Pécs, Tettye tér 8.
Szélességi kör
46.088441
Hosszúsági kör
18.234676
Térkép linkje
Térkép linkje
Útvonalterv
Útvonalterv

Térkép

Ajánlataink a közelben