Magyar Nemzeti Parkok Hete nyitórendezvény Gödöllőn: díszvendég a Duna-Dráva Nemzeti Park!

A Magyar Nemzeti Parkok Hete 2021 programsorozat keretében szeptember 13-19. között változatos programok várják a természeti élmények iránt érdeklődőket országszerte. Az eseménysorozat nyitóhétvégéjének szeptember 10-12. között a Gödöllői Királyi Kastély ad otthont, kapcsolódva a Nemzetközi Környezet- és Természetvédelmi Fesztivál rendezvényéhez.

25 éves a Duna-Dráva Nemzeti Park embléma

A Gödöllői Királyi Kastélyban mutatkoznak be a Magyar Nemzeti Parkok: a „zöldforgatagban” átfogó képet kapnak látogatóink hazánk természeti, ökoturisztikai, kulturális kínálatáról, bekapcsolódhatnak a hagyományőrző kézművesek munkájába, nem utolsó sorban garantált ajándékokat, értékes ajándékcsomagokat nyerhetnek a kicsiknek és nagyoknak is szórakozást ígérő természetismereti játékokon. A látogatók a rendezvényen megkóstolhatják a különleges Nemzeti Parki Termék Védjegyes termékeket is. Erről érdemes tudni, hogy e védjegy a vásárlók és fogyasztók számára garanciát jelent, hogy a termék, szolgáltatás az adott régióból származik, környezetkímélő módon előállított, jó minőségű, és az adott területhez, kulturális örökséghez, helyi hagyományokhoz és értékekhez közvetlenül kapcsolódik. A rendezvényre az ország minden tájáról érkeznek termelők, hogy különleges termékeiket kóstoltassák, bemutassák, vásárlásra kínálják.

A rendezvényen az idén 25 éves Duna-Dráva Nemzeti Park Igazgatóság díszvendégként jelenik meg. Az információs sátorban természetismereti programok várják a nagyközönséget, a látogatók megismerhetnek tradicionális halászati eszközöket és az ormánsági hagyományos gazdálkodáshoz kapcsolódó tárgyakat, bemutatkoznak a nemzeti park igazgatóság védjegyes termelői, valamint mini természetfotótárlat lesz megtekinthető. A közönség megismerheti az igazgatóság programkínálatát és nem utolsó sorban a Magyar Nemzeti Parkok Hetére meghirdetett túrákat, programokat.