magyar english
Térkép

 
 
 
Mentés
Mentés
Facebook
Videók, fotók
 
 
 
Mentés
NATURA2000 fenntartási tervek
 
KooKoo - az éneklő óra

Fontos
A honlapon található fotók szerzői jogi oltalom alatt állnak. Felhasználásuk, másodközlésük csak írásos megállapodás aláírását követően lehetséges.

Jelen honlap a Duna-Dráva Nemzeti Park Igazgatóság hivatalos honlapja (www.ddnp.hu). Az egyéb más oldalakon található, Duna-Dráva Nemzeti Park Igazgatósággal kapcsolatos információkért nem vállalunk felelősséget.

Programjainkon mindenki saját felelősségére vesz részt. A résztvevők tudomásul veszik, hogy a programokon kép-, illetve videofelvétel készülhet. A részvevők a programokon való részvételükkel hozzájárulnak a kép-, videofelvétel készítéséhez, és annak a Duna-Dráva Nemzeti Park Igazgatóság weboldalaira és Facebook oldalaira történő feltöltéséhez, valamint a Duna-Dráva Nemzeti Park Igazgatóság kommunikációjához, marketingjéhez történő időbeli korlátozás nélküli felhasználásához.
» Tolna » Szekszárdi-dombság
Szekszárdi-dombság
 
A Szekszárdi-dombság Magyarországnak az eróziótól leginkább veszélyeztetett kistája, ugyanakkor a mély völgyek, meredek falú szurdokok búvópatakjaikkal és löszhídjaikkal egészen különleges képet nyújtanak. A két tanösvényen a terület különleges geológiai értékeivel, élővilágával és kulturális emlékeivel lehet megismerkedni.Szakvezetéses túra a Benedek tanösvényen

A tanösvény bejárása során a löszmélyutak – ún. szurdikok – kialakulásával, élővilágával, valamint a partfalaikba vájt barlanglakásokkal ismerkedhetnek meg az érdeklődők. A látogatók megtekinthetik Babits Mihály szülőházát, valamint a Remete-kápolnát is. Útközben a Cserhát-tetőről felejthetetlen panoráma nyílik a Völgységre, a Sárközre, valamint a Gemenc hatalmas erdeire.
rogram időtartama: 3-4 óra
Túra hossza: 6,1 km
Helyszín: Szekszárd, Béla király tér, Tourinform iroda [TÉRKÉP]
Közlekedés: egyénileg
Hasznos: A program egész évben kérhető.
Fontos a kényelmes túrabakancs és az időjárásnak megfelelő öltözék megválasztása, valamint a szúnyogok és kullancsok elleni védelem.
A szakvezetések aktuális díjszabását hivatalos árlistánk tartalmazza, mely ide kattintva érhető el.
A Babits Mihály Emlékház látogatása esetén a belépőjegy ára külön fizetendő.Szakvezetéses túra a Parásztai tanösvényen

A túra során a látogatók a löszmélyutak élővilágával, kialakulásával, és különleges formakincsével, valamint a szekszárdi szőlő és bor történetével ismerkedhetnek meg. A Csontos-szurdik partfalában állati és emberi csontok is megfigyelhetőek, melyek az elmúlt korokról tanúskodnak.
Program időtartama: 1,5-2 óra
Túra hossza: 3,1 km
Helyszín: Szekszárd, Parásztai buszfordulóban elhelyezett térkép [TÉRKÉP]
Közlekedés: egyénileg
Hasznos: A program egész évben kérhető.
Fontos a kényelmes túrabakancs és az időjárásnak megfelelő öltözék megválasztása, valamint a szúnyogok és kullancsok elleni védelem.
A szakvezetések aktuális díjszabását hivatalos árlistánk tartalmazza, mely ide kattintva érhető el.Információ, jelentkezés a programokra


Duna-Dráva Nemzeti Park Igazgatóság
Tel.: +36 (30) 405-4571
E-mail: wodtke@ddnp.kvvm.huDuna-Dráva Nemzeti Park Igazgatóság

7625 Pécs, Tettye tér 9
Tel.: +36 (72) 517-200
Fax: +36 (72) 517-229
dunadrava@ddnp.kvvm.hu
   
 
2017. 02. 24. Oldal nyomtatása
©2005 A KvVM
Természetvédelmi Hivatala
neosoft&design