magyar english
Térkép

 
 
 
Mentés
Mentés
Facebook
Videók, fotók
 
 
 
Mentés
NATURA2000 fenntartási tervek
 
KooKoo - az éneklő óra

Fontos
A honlapon található fotók szerzői jogi oltalom alatt állnak. Felhasználásuk, másodközlésük csak írásos megállapodás aláírását követően lehetséges.

Jelen honlap a Duna-Dráva Nemzeti Park Igazgatóság hivatalos honlapja (www.ddnp.hu). Az egyéb más oldalakon található, Duna-Dráva Nemzeti Park Igazgatósággal kapcsolatos információkért nem vállalunk felelősséget.

Programjainkon mindenki saját felelősségére vesz részt. A résztvevők tudomásul veszik, hogy a programokon kép-, illetve videofelvétel készülhet. A részvevők a programokon való részvételükkel hozzájárulnak a kép-, videofelvétel készítéséhez, és annak a Duna-Dráva Nemzeti Park Igazgatóság weboldalaira és Facebook oldalaira történő feltöltéséhez, valamint a Duna-Dráva Nemzeti Park Igazgatóság kommunikációjához, marketingjéhez történő időbeli korlátozás nélküli felhasználásához.
Álláslehetőség
2017.03.22.
A Duna-Dráva Nemzeti Park Igazgatóság Operatív Programok keretében megvalósuló projektjei kapcsán projektfejlesztésben, projektmenedzsmentben és -elszámolásban gyakorlattal rendelkező pályázati referenst, ezen kívül a pályázatok megvalósítását támogató rész- vagy teljes munkaidős jogi asszisztenst keres. A pályázati referens munkakörben a gyakorlati ismereteken kívül a műszaki és/vagy pénzügyi végzettség előnyt jelent.  »
Keressük az év Ifjú Kócsagőrét
2017.03.22.
Az idén immár ötödik alkalommal kerül megrendezésre az Ifjú Kócsagőr program, amelynek célja a természetvédelmi tevékenységek bemutatása, népszerűsítése. Az Y Triász, a Földművelésügyi Minisztérium, a 10 hazai nemzeti park igazgatóság, a Hortobágyi Természetvédelmi és Génmegőrző Nonprofit Kft., valamint a Fővárosi Önkormányzat Rendészeti Igazgatósága konstruktív együttműködésének köszönhetően impozáns díjjal és külföldi tanulmányúttal is gazdagodhatnak a program nyertesei.  »
FÖLD NAPJA rendezvény Pécsett a Tettyén – április 22., szombat
2017.03.21.
Az 1970 óta ezernél több szervezet közreműködésével világszerte megrendezett Föld Napja eseményei bolygónk környezet- és természetvédelmi problémáira hívják fel a figyelmet és kínálnak megoldási javaslatokat azokra. Évek óta hagyomány már, hogy Pécsett ilyenkor a Tettyén színes forgatag vár mindenkit a Föld Napja alapeszméje szellemében, idén április 22-én, 10.00 és 15.00 óra között.  »
Lezajlott az „Így gondoskodok télen az állatokról” című pályázat eredményhirdetése
2017.03.20.
2016. decemberben hirdettük meg az „Így gondoskodok télen az állatokról” című a rajzpályázatot. Három korcsoportból vártunk rajzokat: óvodás, alsós és felsős. Összesen 130 rajz érkezett, 3 óvoda 6 csoportjából, és 7 iskola 18 osztályából. Az ország távolabbi részeibe is eljutott pályázatunk híre, érkezett rajz Mosonszentmiklósról, Nógrádkövesdről, Harkányból, Apostagról, Eszteregnyéről is.  »
Rangos kitüntetésben részesült Varga György
2017.03.15.
Dr. Fazekas Sándor miniszter úr az 1848/49-es Forradalom és Szabadságharc Évfordulója, március 15-e alkalmából Magyar Ezüst Érdemkereszt kitüntetéssel ismerte el Varga György, a Mohácsi Nemzeti Emlékhely üzemeltetőjének munkáját.  »
Megtörtént a cikta kosok minősítése március 10-én Nagydorogon
2017.03.13.
A Duna-Dráva Nemzeti Park Igazgatóság a Magyar Juh- és Kecsketenyésztő Szövetség irányítása mellett végzi cikta kosok tartását a nagydorogi állattartó telepen, a Cikta Majorban. A hazánkban tevékenykedő tenyésztőktől 2016 tavaszán Nagydorogra került cikta kosok minősítése 2017. március 10-én történt meg. Részletek »
Elfeledett mesterségek felelevenítése Péterhidán - március 25., szombat
2017.03.10.
Péterhida ősi halásztelepülés, mindössze három kilométerre az Ó-Drávától. Egészen a hatvanas évek végéig bőség volt itt a halakból. Majd lecsapolták a Rinyát, elmocsarasodott a folyó, így egy csapásra megszűnt a halászat, és az addig működő vízimalom is hanyatlásnak indult. A túrán a felújított malmot keressük fel, illetve megismerhetjük elődeink halfogási szokásait, halászati eszközeit. Részletek »
Mi szól itt? - március 31., péntek
2017.03.10.
Esti séta – a természet hangjainak megfigyelése. A program során kellemes séta keretében ismerhetik meg a résztvevők a tavaszi alkony madárhangjait. A program egyúttal a békamentésbe való bekapcsolódásra is lehetőséget nyújt. Részletek »
DDNP Klub – április 4.
2017.03.09.
A Duna-Dráva Nemzeti Park Igazgatóság munkatársai 2017-ben is színes ismeretterjesztő előadásokkal várják a nagyközönséget. Az ingyenes előadásokon a résztvevők betekintést nyerhetnek Dél-Dunántúl természeti és kulturális értékeibe, távoli vidékeken tett utazások szakmai tapasztalatait, élményeit hallgathatják meg. Az előadások minden hónap első keddjén, 17:00 órakor kezdődnek Pécsett, a Tettye Oktatási Központban.  »
A Duna-völgyi csillagvirág új lelőhelyei
2017.03.07.
A Duna-Dráva Nemzeti Park törzsterületét képező Béda-Karapancsa tájegységben az Igazgatóság vagyonkezelésében lévő területeken a természetvédelmi őrszolgálat tagjai új előfordulási helyeit találták meg a védett Duna-völgyi csillagvirágnak (Scilla vindobonensis).  »
A Duna-Dráva Nemzeti Park Igazgatóság ladikjai a busójáráson
2017.03.06.
Az UNESCO „Az emberiség szellemi kulturális örökségének listáján” szereplő mohácsi busójárás szervezőit évek óta nagy kihívás elé állítja, hogy a busók dunai átkeléséhez megfelelő mennyiségű és minőségű ladik álljon rendelkezésre. Részletek »
Felhívás Duna-Dráva Nemzeti Parki Termék védjegy kérelmezésére
2017.03.01.
A Nemzeti Parki Termék védjegy használatának célja a védett természeti területeken működő helyi vállalkozások, gazdálkodók, gazdálkodó szervezetek támogatása, termékeik megbecsülésének növelése, piaci lehetőségeik bővítése, a környezettudatosság, a térség természeti, táji és kulturális sajátosságainak, hagyományainak megőrzése jegyében.  »

  Előre »   

KEHOP-pályázataink
 
Ide kattintva elérhetőek az aktuális pályázatainkkal kapcsolatos információk.
Békamentés Sikondán
BÉKAMENTÉS SIKONDÁN!
Tudnivalók, aktuális információk 
ide kattintva érhetők el.
Rétisas LIVE
Élő közvetítés a Duna-Dráva Nemzeti Park Igazgatóság működési területén található rétisas fészekből
 

Két kamerakép és részletes leírás
ide kattintva érhető el.
 
Fekete gólya LIVE!
A Duna-Dráva Nemzeti Park Gemenci Tájegységében található egyik fekete gólya fészeknél elhelyezett kamera képe ide kattintva tekinthető meg!
 
Mentés
Nemzeti Parki Termékek


Kattintson a logóra!

Mentés
Mentés
Szürkemarha termékek
 
 
Kérjük kattintson ide a termékekről szóló ismertetés megtekintéséhez!
Tanösvény vezető füzetek
 
"LETÖLTHETŐ TANÖSVÉNYEK"

  
Ős-Dráva Látogatóközpont

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Zselici Csillagoségbolt-park
  
 
 

Bemutatóhelyek honlapjai


Abaligeti-barlang és Denevérmúzeum

Fehér Gólya Múzeum, Kölked

Mészégető-források barlangja

Ős-Dráva Látogatóközpont

Tettyei mésztufa-barlang

 
©2005 A KvVM
Természetvédelmi Hivatala
neosoft&design