magyar english
Térkép

 
 
 
Mentés
Mentés
Tanösvény vezető füzetek
 
"LETÖLTHETŐ TANÖSVÉNYEK"

  
NATURA2000 fenntartási tervek
 
Nemzeti Parki Termékek


Kattintson a logóra!

Mentés
Mentés
KooKoo - az éneklő óra

Videók, fotók
 
 
 
Mentés
» Környezeti nevelés
Környezeti nevelés
 
Akciós osztálykirándulási lehetőségek 2017. március - április hónapban
 
A Duna-Dráva Nemzeti Park Igazgatóság a természeti értékek védelme mellett mindig is nagy hangsúlyt fektetett az aktív kikapcsolódással egybekötött szemléletformáló, oktató tevékenységre. Ennek jegyében ajánljuk akciós osztálykirándulásainkat, melyek keretében a gyerekek játszva tanulva töltődhetnek fel energiákkal és ismerkedhetnek meg a nemzeti park élővilágával.


Pécsett, a Tettye Oktatási Központ, a Pintér-kert Arborétum és a Tettyei Mésztufa-barlang várja az iskolás felfedezőket, ahol a Mecsek élővilágának megismerése után a barlangi életbe lehet betekintést nyerni. A napot egy időjárás-vadászattal egybekötött séta zárja.
Részletes ismertető letöltése - félnapos program
Részletes ismertető letöltése - egész napos program


A kölkedi Fehér Gólya Múzeumban és a Nagypartosi tanösvényen élményben gazdag kirándulás várja a kis tudósokat. A múzeumban és a szakvezetéses túra során új ismeretek szerezhetők a gólyák életéről, az árvíz hatásairól, a fokrendszer működéséről, valamint megismerhető a vizek világa.
Részletes ismertető letöltése


A 2015-ben az Év Ökoturisztikai Látogatóközpontjának választott Ős-Dráva Látogatóközpont is izgalmas programokkal várja az érdeklődő gyerekeket Szaporcán. Az egész napos osztálykiránduláson lehetőség nyílik megismerni a Dráva csodás élővilágát, valamint a hagyományos gazdálkodási formákat. A 2015 tavaszán átadott központ majorjában magyar szürkemarhák, parlagi szamarak, hucul lovak, valamint racka és cikta juhok élnek, és a velük való találkozás felejthetetlenné teszi a szaporcai kalandokat!
Részletes ismertető letöltése

 
 
 
 
Környezeti nevelési foglalkozások bemutatóhelyeken, oktatatóközpontokban
 
 
 
Programok az általános iskolás korosztály számára
 
 
 
 
 
 
 
 
 
   
 
2017. 02. 17. Oldal nyomtatása
©2005 A KvVM
Természetvédelmi Hivatala
neosoft&design