NP-DUNADRAVA PORTAL - PORTÁL VAKOK ÉS GYENGÉNLÁTÓK SZÁMÁRA       magyar   english   
 
ingyenes felolvasó program letöltése    Váltás a grafikus oldalra
 
Hírek - Hírek, aktualitások, felhívások

Élet a téli Gemencben - Jelvénygyűjtő túra - december 16.

Felszállóban van az éjszakai lepel, a reggeli köd Gemenc felett. A megfagyott pára csillogón olvad a már kopasz ágakon. Hallani a mezei pocok halk neszezését a deres sás között, messze a szürke gém riadtan rikácsol – valami miatt megijedhetett… Valahol a közelben ágak reccsenek, csörtetés hallatszik – vaddisznó vagy szarvas közelít? Időnként hangos „jajveszékeléssel” egy-egy dörrenés hasít a fagyos levegőben. És mégis milyen mély a csend!

Részletek
Jelvénygyűjtő túrázók évzáró találkozója - december 19.

A Duna-Dráva Nemzeti Park Igazgatóság 2006 óta hirdet meg jelvénygyűjtő túrasorozatot. A szakvezetéses túrák résztvevői a felkeresett védett területek megismerése mellett egy játékban is részt vehetnek, a túrákon megszerzett jelvények számától függően különböző értékű ajándéktárgyakat kapnak a decemberi évzáró találkozókon személyesen megjelenő túrázók. A jelvényeken minden esetben az adott túrához kapcsolódó témában készült festmények képei láthatóak. A képek alkotója idén Madarász Gábor Viktor, a Duna-Dráva Nemzeti Park Igazgatóság munkatársa.

Részletek
Madarak védelme a ház körül: téli madáretetés - december 8.

A program lehetőséget biztosít arra, hogy a madáretetők téli vendégeinek életébe bepillantást nyerjünk. A résztvevők megtudhatják, milyen táplálékkel szabad etetni a télen itt maradt kismadarakat és újrahasznosított anyagokból saját etetőt is készíthetnek.

Részletek
vissza
tovább