NP-DUNADRAVA PORTAL - PORTÁL VAKOK ÉS GYENGÉNLÁTÓK SZÁMÁRA       magyar   english   
 
ingyenes felolvasó program letöltése    Váltás a grafikus oldalra
 
Hírek - Hírek, aktualitások, felhívások

Nagy érdeklődés kísérte a DDNPI foglakozásait az Országos Könyvtári Napok rendezvénysorozatán

Nagy érdeklődés kísérte a Duna-Dráva Nemzeti Park Igazgatóság munkatársa által tartott foglalkozásokat az Országos Könyvtári Napok rendezvénysorozaton. Kollégánk nagy folyóink jellegzetes élővilágát mutatta be Pécs három könyvtárában a hét folyamán a diákoknak.

Részletek
Pelék, versek, képek

A Földművelésügyi Minisztérium Természetmegőrzési Főosztály által működtetett Vadonleső Program és a tíz hazai nemzetipark-igazgatóság 2017. AZ ÉV EMLŐSE: a mogyorós pele alkalmából „Pelék, versek, képek” címmel pele-vers illusztrációs pályázatot hirdetett 6-14 évesek számára.

Részletek
Geotóp Nap 2017 - Kurd és környéke geotúra - október 7.

A miocén Pannon-tó emlékeit őrző kurdi földtani alapszelvény geológiai jelentőségével és tudománytörténeti vonatkozásaival történő ismerkedés után bejárjuk a tervezett kurdi tanösvény nyomvonalát. Kisebb kitérőt teszünk a Csigás-völgybe, aminek szurdokszerű alján a lösszel fedett dombhátak alsóbb részét képező pannon-tavi homokkő is felszínre bukkan. A túra legtávolabbi pontján, a Kurdi-tetőn remek kilátás nyílik a környező hegyháti és külső-somogyi tájra. A túra végén megkóstoljuk a helyi pékmester legújabb termékét, a Kurdi csigát.

Részletek
vissza
tovább