NP-DUNADRAVA PORTAL - PORTÁL VAKOK ÉS GYENGÉNLÁTÓK SZÁMÁRA       magyar   english   
 
ingyenes felolvasó program letöltése    Váltás a grafikus oldalra
 
Környezeti nevelés
Akciós osztálykirándulási lehetőségek 2017. március - április hónapban
 
A Duna-Dráva Nemzeti Park Igazgatóság a természeti értékek védelme mellett mindig is nagy hangsúlyt fektetett az aktív kikapcsolódással egybekötött szemléletformáló, oktató tevékenységre. Ennek jegyében ajánljuk akciós osztálykirándulásainkat, melyek keretében a gyerekek játszva tanulva töltődhetnek fel energiákkal és ismerkedhetnek meg a nemzeti park élővilágával.


Pécsett, a Tettye Oktatási Központ, a Pintér-kert Arborétum és a Tettyei Mésztufa-barlang várja az iskolás felfedezőket, ahol a Mecsek élővilágának megismerése után a barlangi életbe lehet betekintést nyerni. A napot egy időjárás-vadászattal egybekötött séta zárja.
Részletes ismertető letöltése - félnapos program
Részletes ismertető letöltése - egész napos program


A kölkedi Fehér Gólya Múzeumban és a Nagypartosi tanösvényen élményben gazdag kirándulás várja a kis tudósokat. A múzeumban és a szakvezetéses túra során új ismeretek szerezhetők a gólyák életéről, az árvíz hatásairól, a fokrendszer működéséről, valamint megismerhető a vizek világa.
Részletes ismertető letöltése


A 2015-ben az Év Ökoturisztikai Látogatóközpontjának választott Ős-Dráva Látogatóközpont is izgalmas programokkal várja az érdeklődő gyerekeket Szaporcán. Az egész napos osztálykiránduláson lehetőség nyílik megismerni a Dráva csodás élővilágát, valamint a hagyományos gazdálkodási formákat. A 2015 tavaszán átadott központ majorjában magyar szürkemarhák, parlagi szamarak, hucul lovak, valamint racka és cikta juhok élnek, és a velük való találkozás felejthetetlenné teszi a szaporcai kalandokat!
Részletes ismertető letöltése

 
 
 
 
Környezeti nevelési foglalkozások bemutatóhelyeken, oktatatóközpontokban
 
 
 
Programok az általános iskolás korosztály számára