NP-DUNADRAVA PORTAL - PORTÁL VAKOK ÉS GYENGÉNLÁTÓK SZÁMÁRA       magyar   english   
 
ingyenes felolvasó program letöltése    Váltás a grafikus oldalra
 
Hírek - Hírek, aktualitások, felhívások

Elpusztult a magyarhertelendi rétisas

Május 12-én, az esti órákban telefonon értesítették a Duna-Dráva Nemzeti Park Igazgatóság természetvédelmi őrét, hogy Orfűn, a Bánosra vezető út közelében egy elhullott rétisas tetemére találtak. A tetem görcsbe szorult lábakkal a földön fekve került elő, a csőrén habos vér volt látható. A sas pusztulásával kapcsolatos egyéb nyomot a természetvédelmi őrök nem találtak, viszont a madár által mutatott tünetek alapján nem zárható ki a mérgezés gyanúja. A rétisas pusztulásának okáról csak az állatorvosi szakvélemény után lehet biztosat állítani, addig is a Duna-Dráva Nemzeti Park Igazgatóság bejelentést tett az illetékes rendőrkapitányságnál.

Részletek
Csicsergő erdő túra - május 20.

A túra célpontja az idén 40 éve védetté nyilvánított Kelet-Mecsek Tájvédelmi Körzet. Közel tízezer hektáron a Mecsek legérintetlenebb területeit foglalja magába, rendkívül változatos geológiai, növény- és állattani értékekkel. Mély völgyekkel, patakokkal, széles hegyhátakkal tagolt vidék; legmagasabb pontja a Zengő.

Részletek
Orchidea túra - május 27.

Jelvénygyűjtő túra. A több száz éves tölgyfák között sétálva ismerkedhetünk meg az 1977 óta védett Csokonyavisontai Fás Legelő Természetvédelmi Terület múltjával, tájtörténetével, élővilágával, valamint megcsodálhatjuk a májusban virágzó orchideákat is. A túra végén lehetőség lesz helyi termelő által készített rétes elfogyasztására.

Részletek
tovább