NP-DUNADRAVA PORTAL - PORTÁL VAKOK ÉS GYENGÉNLÁTÓK SZÁMÁRA       magyar   english   
 
ingyenes felolvasó program letöltése    Váltás a grafikus oldalra
 
Hírek - Hírek, aktualitások, felhívások

Kamilla és Koszta kalandjai a gólyák birodalmában - május 19.

Gólyabábos foglalkozás gyerekeknek a Fehér Gólya Múzeumban. Kamilla, a gondoskodó gólyamama bevezeti fiókáját, a csintalan Kosztát a gólyák kalandos életébe. A program során a gyermekek bábok segítségével ismerkedhetnek meg a gólyák táplálkozásával, fészkelési szokásaival, vonulásukkal. A bábozás végén a résztvevők is kipróbálhatják, hogy milyen fészket építeni, gólyalábon járni és egy kis ügyességi játékon is megmérkőzhetnek a lelkesebbek. Emlékül mindenki elkészítheti a saját gólya-pálcáját.

Részletek
„Medvehagyma gyűjtés fényképezőgéppel” - május 19.

A medvehagyma az átlagosnál jóval melegebb tavasz miatt már elvirágzott ugyan, de ez nem akadályoz meg minket abban, hogy fényképezőgépünkkel szebbnél szebb fotós témákat keressünk és örökítsünk meg a Nyugat-Mecsek Tájvédelmi Körzet területén.

Részletek
Közép-Duna – az európai vadon szíve - Filmvetítés és beszélgetés a Tettye Oktatási Központban - május 25.

A Gödöllőn megrendezésre kerülő Nemzetközi Természetfilm Fesztiválhoz igazodóan, a Dunát kísérő ártéri területek élővilágát, az áradások hatásait és az emberi jelentétet feldolgozó rövidfilm kerül levetítésre Pécsett, a Tettye Oktatási Központban. A film megtekintése után szakértő vezetésével kötetlen beszélgetést tartunk a témában az érdeklődők részvételével.
A programon való részvétel ingyenes.

Részletek
tovább