magyar english
Térkép

 
 
 
Mentés
Mentés
Facebook
Videók, fotók
 
 
 
 
 
NATURA2000 fenntartási tervek
 
KooKoo - az éneklő óra

Fontos
A honlapon található fotók szerzői jogi oltalom alatt állnak. Felhasználásuk, másodközlésük csak írásos megállapodás aláírását követően lehetséges.

Jelen honlap a Duna-Dráva Nemzeti Park Igazgatóság hivatalos honlapja (www.ddnp.hu). Az egyéb más oldalakon található, Duna-Dráva Nemzeti Park Igazgatósággal kapcsolatos információkért nem vállalunk felelősséget.
 
Programjainkon mindenki saját felelősségére vesz részt. A résztvevők tudomásul veszik, hogy a programokon kép-, illetve videofelvétel készülhet. A részvevők a programokon való részvételükkel hozzájárulnak a kép-, videofelvétel készítéséhez, és annak a Duna-Dráva Nemzeti Park Igazgatóság weboldalaira és Facebook oldalaira történő feltöltéséhez, valamint a Duna-Dráva Nemzeti Park Igazgatóság kommunikációjához, marketingjéhez történő időbeli korlátozás nélküli felhasználásához.
Változás a Tőzike tanösvény útvonalán
2019.07.17.
A Boronka-melléki Tájvédelmi Körzetben található Tőzike E-tanösvény mentén fakitermelés zajlik. A munkálatok ideje alatt a tanösvény Lencsen-tóhoz vezető Aranyos-patak parti szakasza lezárásra kerül. A tanösvényen túrázókat megkérjük, figyeljék az útvonal mentén kihelyezett táblát! Részletek »
Áramszünet
2019.07.17.
Tájékoztatjuk tisztelt vendégeinket, hogy 2019. július 22-23-án az Ős-Dráva Látogatóközpont területén elektromos hálózat fejlesztést végeznek. A munkálatok teljes áramtalanítást igényelnek, ezért az Ős-Dráva Látogatóközpont ezen a két napon zárva tart. Részletek »
Ingyenesen látogatható a Fehér Gólya Múzeum a kölkedi falunapon
2019.07.17.
2019. július 20-án szombaton tartják Kölkeden a falunapot. Ebből az alkalomból a nap folyamán ingyenesen látogatható a Fehér Gólya Múzeum! Szeretettel várjuk Önöket! Részletek »
Rétisas fióka mentése Iharosberénynél
2019.07.12.
2019. július 7-én egy Iharosberény határában költő rétisas pár már kirepült, fészkét elhagyó fiókáját kellett behoznunk. A fióka látszólag egészségesnek tűnt, ám egy hétig tartó terepi megfigyelése során kiderült, hogy állandóan a talajon tartózkodik, valami oknál fogva nem képes felrepülni a fákra. Részletek »
Gólyafiókák a somogyi fák lombjai közt
2019.07.11.
A 2019-es év szeszélyes időjárása nem könnyítette meg a fekete gólyák utódnevelését. A száraz tavasz és a nyár eleji hideg, esős napok sajnos sok gólyapár fészekaljának sorsát nehezítették. A Somogyi tájegység területén számos költési hely ismert. Részletek »
Véget ért a CES gyűrűzés a Dávodi Földvári-tónál
2019.07.10.
Befejeződött az idei CES (Állandó Ráfordítású Gyűrűzés) a Földvári-tónál. A vonuló madarak befogásának és jelölőgyűrűvel történő ellátásának célja a költési sikeresség vizsgálata, a tavaszi vonulás pontosítása, és nem utolsó sorban a túlélési ráta figyelemmel követése. Részletek »
Óriás darazsak a parkban
2019.07.08.
Nyaranta egy nem mindennapi rovar okoz riadalmat városi parkjainkban. Az óriás tőrösdarázs nősténye elérheti az öt centiméter nagyságot is. Ha egy ekkora rovar repül felénk, önkéntelenül a menekülés, védekezés az első gondolat, ami eszünkbe jut. Pedig ez az állat békés természetű, soha nem támad emberre, inkább menekül közelünkből. Részletek »
Gólyák nyomában Béda-Karapancsán - kenuzás a nemzeti parkban
2019.07.05.
A Duna-Dráva Nemzeti Park Béda-Karapancsa Tájegysége a Duna magyarországi alsó szakaszának kiemelkedő értékét képviselő élőhelyeit foglalja magába. Itt van hazánk rétisasok és fekete gólyák által egyik „legsűrűbben lakott” területe. A háborítatlan ártéri erdők mélyén zavartalanul pihennek meg a gémfélék, kis és nagy kócsagok, kanalas gémek. Ligeterdeiben kockás liliom, jerikói lonc és fürtös gyűrűvirág is előfordul. A mocsárrétek, legelők növényei a réti iszalag és a mocsári aggófű. Részletek »
Vízitúrák a Dráván és a Fekete-vízen
2019.07.05.
Az Ős-Dráva Látogatóközpont a nyári szezonban kenus és kajakos programokkal is várja a vendégeket. A Dráva folyón és a Drávába torkolló Fekete-vízen induló vízitúrákon a terület természeti értékeit ismerhetik meg a résztvevők, szerencsés esetben az ártéri madárvilág képviselőivel – szürke gémekkel, nagy kócsagokkal is találkozni lehet. Részletek »
Óvodás séták a Pintér-kertben
2019.07.05.
Szimatoljunk! Tapogassunk! Ismerjük meg a Pintér-kert élővilágát! A program keretében az óvodások megismerhetik a Pintér-kert illatösvényét, különleges tapintású növényeit és a tavakban élő aranyhalakat. Részletek »
Magyar Pásztorkutyák Terelőversenye - 2019. augusztus 24.
2019.07.05.
A Duna-Dráva Nemzeti Park Igazgatóság és a Duna-Tisza Magyar Pásztorkutyás Hagyományőrző és Sport Egyesület szervezésében 2019. augusztus 24-én (szombaton) 9.00 órától Szaporcán, az Ős-Dráva Látogatóközpontban kerül megrendezésre a Magyar Pásztorkutyák Terelőversenye. Részletek »
Az Ős-Dráva Látogatóközpont programjai a Bőköz Fesztiválon
2019.07.04.
A 2019. augusztus 23-25. között megrendezésre kerülő Bőköz Fesztivál egyik helyszíne lesz idén is a szaporcai Ős-Dráva Látogatóközpont. A programokról az alábbiakban adunk tájékoztatást. Részletek »

  Előre »   

KEHOP-pályázataink
 
Ide kattintva elérhetőek az aktuális KEHOP-pályázatainkkal kapcsolatos információk.
Interreg pályázat
 
Ide kattintva elérhetőek az aktuális Interreg pályázatunkkal kapcsolatos információk.
Napközis táborok
Az idei nyár folyamán két napközis tábort szervez a Duna-Dráva Nemzeti Park Igazgatóság Pécsett, a Tettye Oktatási Közpoontban.

Nyárkezdő napközis tábor
június 24-28.


Kis természetvédők napközis tábora
július 29-augusztus 2.


A táborokról részletes ismertető és jelentkezési lap a fenti linkekre kattintva tölthető le!

FIGYELEM! Mindkét tábor létszámkerete betelt, sajnos nem tudunk több jelentkezést fogadni.
 
Galéria
A Duna-Dráva Nemzeti Park Igazgatóság megújult fotógalériája a logóra kattintva érhető el.
Nemzeti Parki Termékek


Kattintson a logóra!

Mentés
Mentés
2019. évi eseménynaptár
Szürkemarha termékek
 
 
Kérjük kattintson ide a termékekről szóló ismertetés megtekintéséhez!
Tanösvény vezető füzetek
 
"LETÖLTHETŐ TANÖSVÉNYEK"

  
Ős-Dráva Látogatóközpont

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Zselici Csillagoségbolt-park
  
 
 

Bemutatóhelyek honlapjai


Abaligeti-barlang és Denevérmúzeum

Fehér Gólya Múzeum, Kölked

Mészégető-források barlangja

Ős-Dráva Látogatóközpont

Tettyei mésztufa-barlang

 
©2005 A KvVM
Természetvédelmi Hivatala
neosoft&design