magyar english
Térkép

 
 
 
Mentés
Mentés
Facebook
Videók, fotók
 
 
 
 
 
NATURA2000 fenntartási tervek
 
KooKoo - az éneklő óra

Fontos
A honlapon található fotók szerzői jogi oltalom alatt állnak. Felhasználásuk, másodközlésük csak írásos megállapodás aláírását követően lehetséges.

Jelen honlap a Duna-Dráva Nemzeti Park Igazgatóság hivatalos honlapja (www.ddnp.hu). Az egyéb más oldalakon található, Duna-Dráva Nemzeti Park Igazgatósággal kapcsolatos információkért nem vállalunk felelősséget.
 
Programjainkon mindenki saját felelősségére vesz részt. A résztvevők tudomásul veszik, hogy a programokon kép-, illetve videofelvétel készülhet. A részvevők a programokon való részvételükkel hozzájárulnak a kép-, videofelvétel készítéséhez, és annak a Duna-Dráva Nemzeti Park Igazgatóság weboldalaira és Facebook oldalaira történő feltöltéséhez, valamint a Duna-Dráva Nemzeti Park Igazgatóság kommunikációjához, marketingjéhez történő időbeli korlátozás nélküli felhasználásához.
Idősek Világnapja a Pintér-kert Arborétumban - október 1.
2019.09.17.
A Duna-Dráva Nemzeti Park Igazgatóság szeretettel meghívja Önöket 2019. október 1-jén, az IDŐSEK VILÁGNAPJA alkalmából a Pintér-kerti Arborétum megtekintésére. Részletek »
DDNP Klub - október 1., kedd
2019.09.17.
A Duna-Dráva Nemzeti Park Igazgatóság munkatársai 2019-ben is színes ismeretterjesztő előadásokkal várják a nagyközönséget. Az ingyenes előadásokon a résztvevők betekintést nyerhetnek Dél-Dunántúl természeti és kulturális értékeibe, távoli vidékeken tett utazások szakmai tapasztalatait, élményeit hallgathatják meg. Az ingyenes előadások 17:00 órakor kezdődnek Pécsett, a Tettye Oktatási Központban. Részletek »
Állatok Világnapja a Pintér-kert Arborétumban - október 4.
2019.09.17.
A programon megismerhetőek a felelős állattartás szabályai, valamint a foglalkozáson résztvevők bepillantást nyerhetnek az őshonos állatok és a vadon élő állatok életébe. Részletek »
Lösz-szurdik tanösvény túra - október 5., szombat
2019.09.17.
Tudja-e, hogy mi az a löszbaba? Mi a különbség a löszmélyút és a löszszurdok között? Milyen felszíni eróziós formái vannak a lösznek? Unta a földrajz órákon a geológiai és geomorfológiai fejezeteket? Most megtapasztalhatja, hogy mennyire izgalmas, felejthetetlen élményt tudnak nyújtani ezek a tudományterületek is. Részletek »
Kezdetét veszi az idei Ifjú Kócsagőr Program 2019 országos döntője!
2019.09.17.
Találékonyság, felkészültség, tájékozódás, ügyesség – az idei Ifjú Kócsagőr Program országos döntőjének résztvevői ismét háromnapos programsorozat keretében mérkőznek meg egymással 2019. szeptember 18-20-án. Részletek »
Nemzeti Parki Termék védjegyeket adtak át Pécsett
2019.09.16.
2019. szeptember 16-án a Duna-Dráva Nemzeti Park Igazgatóság Tettye Oktatási Központjában öt termelő, összesen 12 terméke kapta meg a Duna-Dráva Nemzeti Parki Termék védjegyet. Részletek »
Sikeres gyakorlati természetvédelmi beavatkozás
2019.09.07.
Az M60 autópálya építésének befejezése után Pécstől délre a harkányi út mellett maradt egy homokdepónia. A halom keleti oldalán a gépekkel végzett munkák következtében függőleges falszakasz alakult ki, amelyet a következő költési időszakban partifecskék foglaltak el. Három egymást követő évben nevelték ott fiókáikat, majd a magára hagyott homokkupacot benőtte a növényzet. Részletek »
Új lakók érkeztek a drávaszentesi állattartó telepre
2019.09.05.
Nemrégiben új állatokkal bővült a drávaszentesi állatbemutató. A már meglévő szamarak, kecskék és rackajuhok mellé egy hucul ló és két vörös mangalica malac érkezett. Részletek »
Vonuló légykapók
2019.09.04.
Augusztus második felében már javában zajlik a madárvonulás. Nem arra kell gondolni, hogy nagy madárcsapatok gyűlnek össze, és látványosan repülnek dél felé, persze ez is előfordul pl. a gólyák esetében. Inkább arra, hogy csendesen, szinte észrevétlenül megtelnek az árokpartok bokrosai halkan bujkáló poszátákkal, rigókkal. Részletek »
Virágok a bolhási erdőben
2019.09.02.
Nyárutón Nyugat-Belső-Somogy kistájunkban barangolva kimondottan jól eső érzés betérni a hőségben egy árnyas erdőbe, ahol nem perzsel a nap. A kistájon át húzódik az az erdőség, amely úgyszólván a Balaton vonalától a Dráva bélavári szakaszáig tart és valóban sok védett természeti értéket rejt. Részletek »
Megkezdődött az őszi madárvonulás Gemencen
2019.09.02.
A gemenci és környékbeli területeken fészkelő gázlómadarak augusztus elejére már elhagyják fészkeiket és kisebb-nagyobb csapatokba verődve különböző táplálkozó területeken felkészülnek a hosszú vándorútra. Augusztus második felére a távolabbról ide érkezőkkel megnövekszik a számuk, majd az egyre fogyó táplálék és a vonulási ösztön miatt elindulnak az afrikai telelőterületek felé. Részletek »
A mostani napokban repülnek a Dél-Mezőföld ritkaságai, a hangyaboglárkák
2019.08.30.
A boglárkalepke-félék apró termetükről és szárnyuk általában kék színéről (amely lehet akár piros vagy barna is) könnyen felismerhetők. Hazánkban számos fajuk él, melyek közül öt faj a speciális életstílusú hangyaboglárkák közé tartozik. A hangyaboglárkák sajátossága, hogy petéiket minden faj kizárólag egyetlen növényfaj virágaiba teszi, így élőhelyük is kizárólag a gazdanövény élőhelyéhez kötött, azaz velük szoros kapcsolatban élnek. Részletek »

  Előre »   

KEHOP-pályázataink
 
Ide kattintva elérhetőek az aktuális KEHOP-pályázatainkkal kapcsolatos információk.
Interreg pályázat
 
Ide kattintva elérhetőek az aktuális Interreg pályázatunkkal kapcsolatos információk.
Galéria
A Duna-Dráva Nemzeti Park Igazgatóság megújult fotógalériája a logóra kattintva érhető el.
Nemzeti Parki Termékek


Kattintson a logóra!

Mentés
Mentés
2019. évi eseménynaptár
Szürkemarha termékek
 
 
Kérjük kattintson ide a termékekről szóló ismertetés megtekintéséhez!
Tanösvény vezető füzetek
 
"LETÖLTHETŐ TANÖSVÉNYEK"

  
Ős-Dráva Látogatóközpont

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Zselici Csillagoségbolt-park
  
 
 

Bemutatóhelyek honlapjai


Abaligeti-barlang és Denevérmúzeum

Fehér Gólya Múzeum, Kölked

Mészégető-források barlangja

Ős-Dráva Látogatóközpont

Tettyei mésztufa-barlang

 
©2005 A KvVM
Természetvédelmi Hivatala
neosoft&design