NP-DUNADRAVA PORTAL - PORTÁL VAKOK ÉS GYENGÉNLÁTÓK SZÁMÁRA       magyar   english   
 
ingyenes felolvasó program letöltése    Váltás a grafikus oldalra
 
Hírek - Hírek, aktualitások, felhívások

Madarász nap a Pintér-kert Arborétumban - április 26., szerda

A madárgyűrűzési bemutatón a gyerekek megismerhetik a madarak vonulásának titkait, testfelépítésüket, tollazatukat. Az egész napos programhoz az alább megjelölt időpontokban lehet csatlakozni:9.00, 11.00, 13.00 óra. Előzetes bejelentkezés szükséges, tel.: 30/377-3383.

Részletek
Cikta túra - április 29., szombat

A program első részében madárgyűrűzési bemutatóval egybekötött sétát teszünk a Dél-Mezőföld Tájvédelmi Körzet nagydorogi Szenes-legelőjén, majd megismerkedünk a „gyepkezelő” állatokkal.

Részletek
Csillagnéző túra a Zselici Csillagoségbolt-parkban - április 29., szombat

A lakott területektől és azok közeléből a csillagos égbolt legtöbb látványossága eltűnt napjainkra a fényszennyezés miatt. Egyre kevesebb hely található a Földön és Magyarországon is, ahol a sötét éjszakai égbolt természetes állapotában megmaradt – ezek egyike a Zselic, Európa első Csillagoségbolt-parkja. Az éjszakai túrán a Zselic sajátos táji és természeti értékeivel ismerkedhetünk meg. A ránk boruló éjszakában lámpák használata nélkül tapasztalhatjuk meg az éjszaka sajátos világát. Felhőmentes égbolt esetén csillagász segítségével ismerkedünk az égbolt jelenségeivel, és ismereteket szerezhetünk a fényszennyezés hatásairól.  A túra végén lehetőség lesz távcsővel is ismerkedni az égbolt rejtelmeivel.

Részletek
tovább