magyar english
Térkép

 
 
 
Mentés
Mentés
Facebook
Videók, fotók
 
 
 
 
 
NATURA2000 fenntartási tervek
 
KooKoo - az éneklő óra

Fontos
A honlapon található fotók szerzői jogi oltalom alatt állnak. Felhasználásuk, másodközlésük csak írásos megállapodás aláírását követően lehetséges.

Jelen honlap a Duna-Dráva Nemzeti Park Igazgatóság hivatalos honlapja (www.ddnp.hu). Az egyéb más oldalakon található, Duna-Dráva Nemzeti Park Igazgatósággal kapcsolatos információkért nem vállalunk felelősséget.
 
Programjainkon mindenki saját felelősségére vesz részt. A résztvevők tudomásul veszik, hogy a programokon kép-, illetve videofelvétel készülhet. A részvevők a programokon való részvételükkel hozzájárulnak a kép-, videofelvétel készítéséhez, és annak a Duna-Dráva Nemzeti Park Igazgatóság weboldalaira és Facebook oldalaira történő feltöltéséhez, valamint a Duna-Dráva Nemzeti Park Igazgatóság kommunikációjához, marketingjéhez történő időbeli korlátozás nélküli felhasználásához.
51 gólyafióka kapott gyűrűt Baja térségében
2017.06.19.
Idén június 15-én ismét megszervezésre és lebonyolításra került a fehér gólyák nyilvános gyűrűzése, azaz a Gólya Road Show. Részletek »
Az invazív törpeharcsák visszaszorítása Somogyban
2017.06.02.
A Duna-Dráva Nemzeti Park Igazgatóság vagyonkezelésébe tartozó, a Csombárdi-rét Természetvédelmi Területen elterülő halastavon dobvarsa csapdákkal 300 kg törpeharcsa szelektív (a varsákban kb. 95 %-ban fekete törpeharcsa, 1-2 %-ban szintén behurcolt ezüst kárász volt) fogása történt meg.  »
Kétnapos tanulmányút a Mecsekben
2017.06.02.
Az Európai Unió LIFE+ Information and Communication programjának és a Földművelésügyi Minisztérium pénzügyi támogatásának keretében folyó „LIFEinFOREST”  (Élet az erdőben) projekt „Továbbfejlesztett kommunikáció, együttműködés és kapacitásbővítés a Natura 2000 erdők biodiverzitásának megőrzése érdekében” című pályázat keretében két napos tanulmányút került megrendezésre a Mecsekben.  »
Fokozottan védett növényfaj került elő a Kelet-Mecsek Tájvédelmi Körzetben
2017.05.29.
A kelet-mediterrán elterjedésű szarvas bangó (Ophrys oestrifera) legészakabbra Magyarországig hatol. E fokozottan védett orchidea-féle hazánkban legnagyobb számban a Turjánvidéken fordul elő, ezen kívül apró populációi a Budai-hegységből, a Villányi-hegységből és a Mecsekből ismeretesek. A mecseki állománynak azonban ezidáig csak a Nyugat-Mecsekből voltak lelőhelyei.  »
Pályázati felhívás
2017.05.24.
A Földművelésügyi Minisztérium Természetmegőrzési Főosztály által működtetett Vadonleső Program és a tíz hazai nemzetipark-igazgatóság 2017. AZ ÉV EMLŐSE: a mogyorós pele alkalmából „Pelék, versek, képek” címmel pele-vers illusztrációs pályázatot hirdet 6-14 évesek számára.  »
Elpusztult a magyarhertelendi rétisas
2017.05.15.
Május 12-én, az esti órákban telefonon értesítették a Duna-Dráva Nemzeti Park Igazgatóság természetvédelmi őrét, hogy Orfűn, a Bánosra vezető út közelében egy elhullott rétisas tetemére találtak. A tetem görcsbe szorult lábakkal a földön fekve került elő, a csőrén habos vér volt látható. A sas pusztulásával kapcsolatos egyéb nyomot a természetvédelmi őrök nem találtak, viszont a madár által mutatott tünetek alapján nem zárható ki a mérgezés gyanúja. A rétisas pusztulásának okáról csak az állatorvosi szakvélemény után lehet biztosat állítani, addig is a Duna-Dráva Nemzeti Park Igazgatóság bejelentést tett az illetékes rendőrkapitányságnál.  »
Miniszteri elismerő oklevél két kollégánknak a Föld Napja alkalmából
2017.04.24.
Farmoson 2017. április 21-én a központi Föld Napja rendezvény megnyitóján. V. Németh Zsolt környezetügyért, agrárfejlesztésért és hungarikumokért felelős államtitkár és Czerván György agrárgazdaságért felelős államtitkár Pro Natura díjakat és miniszteri elismerő okleveleket adott át a természet- és környezetvédelmi ágazatban dolgozók részére. A Duna-Dráva Nemzeti Park Igazgatóság két munkatársa miniszteri elismerő oklevelet vehetett át.  »
Madárgyűrűzés a Dávodi Földvári-tó Természetvédelmi Területen
2017.04.18.
A Húsvét előtti napokban több alkalommal is bemutató madárgyűrűzést tartottunk a dávodi Földvári tónál.A látogatók egy része a környező Homorúd, Sárhát és Újmohács településekről érkezett. Az érdeklődők másik részét Dunántúlról idelátogató, kisgyermekes családok alkották, akik szintén bekapcsolódtak a gyűrűzésbe.  »
Akcióban a Természetvédelmi Őrszolgálat
2017.04.18.
Húsvét előtt, április 13. este és április 14. hajnalban a Duna-Dráva Nemzeti Park Igazgatóság Természetvédelmi Őrszolgálata és a Tolnai Rendőrőrs rendőrei közös ellenőrzést tartottak a nemzeti park észak-gemenci vizein, valamint a Tolnai Alsó-holtág területén.  »
Ma reggel kikelt az első fióka a bekamerázott fészekben!
2017.04.03.
Ma reggel kikelt az első fióka a bekamerázott fészekben! http://filmdzsungel.tv/webkamerak/retisas/  »
Nézze meg térképen a gemenci fekete gólya vándorlásának útvonalát!
2017.03.29.
Március 26-án visszatért Gemencbe az első olyan GPS-GSM jeladóval Magyarországon ellátott fekete gólya, amelynek a teljes vonulási útját ismerjük. A nagyítható térkép elérhetősége: http://bit.ly/2mP4cad.  »
Együttműködés a régészeti lelőhelyek védelme érdekében
2017.03.28.
A Mecsek déli lábánál található régészeti lelőhelyek védelme érdekében közös területellenőrzést tartott a BAMKH Pécsi Járási Hivatal Hatósági Főosztály Építésügyi és Örökségvédelmi Osztályának régészeti felügyelője és a Pécsi Tudományegyetem régésze a Duna-Dráva Nemzeti Park Igazgatóság Természetvédelmi Őrszolgálatának tagjaival.  »

« Vissza     Előre »   

KEHOP-pályázataink
 
Ide kattintva elérhetőek az aktuális pályázatainkkal kapcsolatos információk.
Galéria
A Duna-Dráva Nemzeti Park Igazgatóság megújult fotógalériája a logóra kattintva érhető el.
Nemzeti Parki Termékek


Kattintson a logóra!

Mentés
Mentés
Szürkemarha termékek
 
 
Kérjük kattintson ide a termékekről szóló ismertetés megtekintéséhez!
Tanösvény vezető füzetek
 
"LETÖLTHETŐ TANÖSVÉNYEK"

  
Ős-Dráva Látogatóközpont

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Zselici Csillagoségbolt-park
  
 
 

Bemutatóhelyek honlapjai


Abaligeti-barlang és Denevérmúzeum

Fehér Gólya Múzeum, Kölked

Mészégető-források barlangja

Ős-Dráva Látogatóközpont

Tettyei mésztufa-barlang

 
©2005 A KvVM
Természetvédelmi Hivatala
neosoft&design