magyar english
Térkép

 
 
 
Mentés
Mentés
Facebook
Videók, fotók
 
 
 
Mentés
NATURA2000 fenntartási tervek
 
KooKoo - az éneklő óra

Fontos
A honlapon található fotók szerzői jogi oltalom alatt állnak. Felhasználásuk, másodközlésük csak írásos megállapodás aláírását követően lehetséges.

Jelen honlap a Duna-Dráva Nemzeti Park Igazgatóság hivatalos honlapja (www.ddnp.hu). Az egyéb más oldalakon található, Duna-Dráva Nemzeti Park Igazgatósággal kapcsolatos információkért nem vállalunk felelősséget.

Programjainkon mindenki saját felelősségére vesz részt. A résztvevők tudomásul veszik, hogy a programokon kép-, illetve videofelvétel készülhet. A részvevők a programokon való részvételükkel hozzájárulnak a kép-, videofelvétel készítéséhez, és annak a Duna-Dráva Nemzeti Park Igazgatóság weboldalaira és Facebook oldalaira történő feltöltéséhez, valamint a Duna-Dráva Nemzeti Park Igazgatóság kommunikációjához, marketingjéhez történő időbeli korlátozás nélküli felhasználásához.
A Duna-Dráva Nemzeti Park Igazgatóság ladikjai a busójáráson
2017.03.06.
Az UNESCO „Az emberiség szellemi kulturális örökségének listáján” szereplő mohácsi busójárás szervezőit évek óta nagy kihívás elé állítja, hogy a busók dunai átkeléséhez megfelelő mennyiségű és minőségű ladik álljon rendelkezésre. Részletek »
Felhívás Duna-Dráva Nemzeti Parki Termék védjegy kérelmezésére
2017.03.01.
A Nemzeti Parki Termék védjegy használatának célja a védett természeti területeken működő helyi vállalkozások, gazdálkodók, gazdálkodó szervezetek támogatása, termékeik megbecsülésének növelése, piaci lehetőségeik bővítése, a környezettudatosság, a térség természeti, táji és kulturális sajátosságainak, hagyományainak megőrzése jegyében.  »
Kezdődik a békamentés Sikondán
2017.03.01.
Megkezdődött a békák vándorlása, elindultak az első erdei békák Sikonda térségében. A békamentő háló kihelyezésére március 3-án pénteken délelőtt 10 órától kerül sor az út mellett. Várjuk önkéntes segítők jelentkezését a hálóállításhoz. Részletes információk ide kattintva érhetők el.  »
Folytatódhat a DanubeParks együttműködés
2017.02.28.
A Duna-Dráva Nemzeti Park Igazgatóság közel egy évtizede dolgozik szoros együttműködésben a Duna mentén működő hazai és külföldi természetvédelmi szervezetekkel. Ennek keretében már két nemzetközi pályázat is lezárult és most a Duna Transznacionális Program keretében egy újabb, két és fél évre szóló projekt veszi kezdetét DANUBEparksCONNECTED címmel. Részletek »
Első tojás a bekamerázott rétisas fészekben
2017.02.23.
Örömmel adunk hírt arról, hogy a Duna-Dráva Nemzeti Park Igazgatóság működési területén található bekamerázott rétisasfészekben ülő tojó ma 14:39-kor lerakta az első tojást. A fióka várhatóan 35-40 nap múlva kel ki, majd következik a fiókanevelés kb. 10 hetes időszaka a kirepülésig.  »
2017. március: Barlangok Hónapja
2017.02.23.
A hagyományosan minden év márciusában meghirdetett Barlangok Hónapja elnevezésű eseménysorozat a barlangok világára, a természet erőinek munkája nyomán évmilliók alatt létrejött csodálatos felszín alatti képződményekre, valamint a barlangok élővilágának titkaira hívja fel a figyelmet. A Duna-Dráva Nemzeti Park Igazgatóság 2017-ben előadássorozattal és gyermekprogramokkal kapcsolódik a Barlangok Hónapja eseménysorozatához.  »
Felelős állattartással a természetvédelemért
2017.02.20.
Az egyik nagy természetvédelmi probléma, melyre a mai napig nincs megoldás, a házi macskákhoz kötődik. Szinte minden falusi porta, városszéli családi ház udvarának elengedhetetlen tartozéka a macska. A háztáji rágcsálók kordában tartása miatt vagy csupán kedvtelés céljából tartott házi kedvenc azonban nem áll meg az udvar kerítésénél.  »
Kikerics túrák a Szársomlyón
2017.02.07.
December végétől február közepéig nyílik a Szársomlyón a fokozottan védett magyar kikerics. A Duna-Dráva Nemzeti Park Igazgatóság által szervezett garantált túrák résztvevői a ritka növény mellett a Szársomlyó növénytani, állattani, kultúrtörténeti értékeit is megismerhetik.  »
A mi szürkebegyünk
2017.02.03.
Az elmúlt napokban érdekes hír borzolta a kedélyeket madarászberkekben. Hazánkban felbukkant egy új madárfaj, a szibériai szürkebegy (Prunella montanella). Az ázsiai faj egyetlen megfigyelt példánya szenzációszámba ment, és sokan felkeresték miatta a Szentendrei-szigetet. A madárfaunánk új tagja természetesen ilyenkor mindig a figyelem középpontjába kerül. Ám ne feledkezzünk meg róla, hogy Magyarországon is él szürkebegy, amelyről a nagyközönség ugyancsak keveset tud. Ez pedig nem más, mint az erdei szürkebegy (Prunella modularis).  »
Többnapos akciós osztálykirándulások
2017.02.01.
A Duna-Dráva Nemzeti Park Igazgatóság és a Mecseki Diákszállás közös természetismereti programcsomaggal várja az iskolásokat Orfűre. A két egyedülálló program során madárgyűrűzési bemutatóra, ökotáska készítésre és játékos természetjárásra van lehetőség. A szállásról és az étkezésről a Mecseki Diákszállás gondoskodik, míg a programokat a Duna-Dráva Nemzeti Park Igazgatóság környezeti nevelői biztosítják.  »
Alvó denevért találtam. Mit tegyek?
2017.01.31.
A Magyarországon előforduló 28 denevérfaj közül több is előnyben részesíti az ember környezetét. A régi pincéken, présházakon, zavartalan padlásokon kívül a társasházak is vonzó pihenőhelyet nyújtanak számukra. A téli időszakban a nagyvárosok panelházai kiváló telelőhelyet biztosítanak számos fajnak. A panelek illesztéseinél található repedésekben, redőnytokokban a lakásokból kiáramló meleg miatt megfelelő feltételeket találnak ahhoz, hogy ott vészeljék át a téli hónapokat. Mivel a denevérek kizárólag rovarokkal táplálkoznak, táplálékhiányos téli időszakban kénytelenek téli álmot aludni.  »
Világításkorszerűsítés az Abaligeti-barlangban és a Tettyei Mésztufa-barlangban
2017.01.11.
Január második hetében megkezdődött az Abaligeti-barlang, valamint a Tettyei Mésztufa-barlang világításrendszerének korszerűsítése, továbbá a szükséges helyeken kőzetállékonysági vizsgálatokat és kőzet-megerősítési munkákat végeznek el a KEHOP-4.1.0-15-2016-00005 számú projekt keretében. Az Abaligeti-barlangban monitoring rendszer is kiépül, amely a barlangi patakot, a barlang levegőjét, valamint a kőzetek mozgását fogja figyelni.  »

« Vissza     Előre »   

KEHOP-pályázataink
 
Ide kattintva elérhetőek az aktuális pályázatainkkal kapcsolatos információk.
Békamentés Sikondán
BÉKAMENTÉS SIKONDÁN!
Tudnivalók, aktuális információk 
ide kattintva érhetők el.
Rétisas LIVE
Élő közvetítés a Duna-Dráva Nemzeti Park Igazgatóság működési területén található rétisas fészekből
 

Két kamerakép és részletes leírás
ide kattintva érhető el.
 
Fekete gólya LIVE!
A Duna-Dráva Nemzeti Park Gemenci Tájegységében található egyik fekete gólya fészeknél elhelyezett kamera képe ide kattintva tekinthető meg!
 
Mentés
Nemzeti Parki Termékek


Kattintson a logóra!

Mentés
Mentés
Szürkemarha termékek
 
 
Kérjük kattintson ide a termékekről szóló ismertetés megtekintéséhez!
Tanösvény vezető füzetek
 
"LETÖLTHETŐ TANÖSVÉNYEK"

  
Ős-Dráva Látogatóközpont

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Zselici Csillagoségbolt-park
  
 
 

Bemutatóhelyek honlapjai


Abaligeti-barlang és Denevérmúzeum

Fehér Gólya Múzeum, Kölked

Mészégető-források barlangja

Ős-Dráva Látogatóközpont

Tettyei mésztufa-barlang

 
©2005 A KvVM
Természetvédelmi Hivatala
neosoft&design