magyar english
Térkép

 
 
 
Mentés
Mentés
Facebook
Videók, fotók
 
 
 
 
 
NATURA2000 fenntartási tervek
 
KooKoo - az éneklő óra

Fontos
A honlapon található fotók szerzői jogi oltalom alatt állnak. Felhasználásuk, másodközlésük csak írásos megállapodás aláírását követően lehetséges.

Jelen honlap a Duna-Dráva Nemzeti Park Igazgatóság hivatalos honlapja (www.ddnp.hu). Az egyéb más oldalakon található, Duna-Dráva Nemzeti Park Igazgatósággal kapcsolatos információkért nem vállalunk felelősséget.
 
Programjainkon mindenki saját felelősségére vesz részt. A résztvevők tudomásul veszik, hogy a programokon kép-, illetve videofelvétel készülhet. A részvevők a programokon való részvételükkel hozzájárulnak a kép-, videofelvétel készítéséhez, és annak a Duna-Dráva Nemzeti Park Igazgatóság weboldalaira és Facebook oldalaira történő feltöltéséhez, valamint a Duna-Dráva Nemzeti Park Igazgatóság kommunikációjához, marketingjéhez történő időbeli korlátozás nélküli felhasználásához.
Magyar Pásztorkutyák Terelőversenye - 2019. augusztus 24.
 
A Duna-Dráva Nemzeti Park Igazgatóság és a Duna-Tisza Magyar Pásztorkutyás Hagyományőrző és Sport Egyesület szervezésében 2019. augusztus 24-én (szombaton) 9.00 órától Szaporcán, az Ős-Dráva Látogatóközpontban kerül megrendezésre a Magyar Pásztorkutyák Terelőversenye.
   
 
Hosszú évszázadokon át a legeltető állattartás képezte az ország mezőgazdaságának gerincét. A külföldre hajtott, itt felhizlalt jószágok sokasága miatt Európa éléskamrájának is nevezték hazánkat. A programnak helyszínt adó Ormánság is kiemelt szerepet játszott a lábas jószágok felnevelésében, amit a még máig is fellelhető pásztorhagyományok és eszközök jeleznek. Az egész napos rendezvény keretében a magyar pásztorkutyák őshonos juhaink hajtásában, terelésében versengenek majd. A program alatt nem csak a képzett kutyákra számítunk, mert mód nyílik a juhokat eddig még soha nem látott pásztorkutyák terelési képességének felmérésére is, ami különös színfoltja lesz a rendezvénynek. A hagyományos pásztorviseletek és eszközök alkalmazás közbeni használatát is láthatják az érdeklődők, sőt első kézből ismerhetik meg a pásztorélet sokszor nem is olyan könnyű mivoltát.

 
Programok a nap folyamán

• 9.00 Regisztráció versenyzők részére
• 9.30 Megnyitó
• 10.00 TERELŐVERSENY MEOESZ SZABÁLYOK SZERINT; a nap folyamán TERELÉSI KÉPESSÉGVIZSGA (FCI NHAT, MEOESZ);
a nap folyamán MUDI TENYÉSZSZEMLE (Fényes Mudi Klub)
• 11.00 Szakvezetés a Hagyományos gazdálkodás tanösvényen
• 13.00 Szakvezetés a Dráva élővilága kiállításban
• 15.00 ÜNNEPÉLYES EREDMÉNYHIRDETÉS

FOLYAMATOS PROGRAMOK: NATURA2000 játékok, NATURA2000 totó • kisállat simogató • természetismereti foglalkozások • gyerekprogramok

Belépő a látogatóközpontba (tartalmazza a terelőverseny megtekintését is):
- a versenyre regisztráló, tenyészszemlén vagy ösztönpróbán résztvevő kutyával érkezők
számára (1 fő/kutya) ingyenes
- a rendezvényre és a látogatóközpontba egész napra érvényes, rendkívüli, kedvezményes belépődíj
felnőtteknek: 700 Ft/fő; diákoknak, 60 év felettieknek, 3-12 éves gyermekeknek: 400 Ft/fő


Helyszín: Ős-Dráva Látogatóközpont, 7843 Szaporca
Információ: 30/377-3388
 
 
 
 
 


A programokon mindenki saját felelősségére vesz részt. A résztvevők tudomásul veszik, hogy a programon kép-, illetve videofelvétel készülhet. A résztvevők a programon való részvételükkel hozzájárulnak a kép-, videofelvétel készítéséhez, és annak a DDNPI weboldalaira és Facebook oldalaira történő feltöltéséhez, valamint a DDNPI kommunikációjához, marketingjéhez történő időbeli korlátozás nélküli felhasználásához. A Duna-Dráva Nemzeti Park Igazgatóság általános adatkezelési tájékoztatóját az alábbi linken ismerheti meg: http://www.ddnp.hu/altalanos-adatvedelmi-tajekoztato
 
A programváltoztatás jogát fenntartjuk.
 
   
 
2019.08.15.
©2005 A KvVM
Természetvédelmi Hivatala
neosoft&design