magyar english
Térkép

 
 
 
Mentés
Mentés
Facebook
Videók, fotók
 
 
 
 
 
NATURA2000 fenntartási tervek
 
KooKoo - az éneklő óra

Fontos
A honlapon található fotók szerzői jogi oltalom alatt állnak. Felhasználásuk, másodközlésük csak írásos megállapodás aláírását követően lehetséges.

Jelen honlap a Duna-Dráva Nemzeti Park Igazgatóság hivatalos honlapja (www.ddnp.hu). Az egyéb más oldalakon található, Duna-Dráva Nemzeti Park Igazgatósággal kapcsolatos információkért nem vállalunk felelősséget.
 
Programjainkon mindenki saját felelősségére vesz részt. A résztvevők tudomásul veszik, hogy a programokon kép-, illetve videofelvétel készülhet. A részvevők a programokon való részvételükkel hozzájárulnak a kép-, videofelvétel készítéséhez, és annak a Duna-Dráva Nemzeti Park Igazgatóság weboldalaira és Facebook oldalaira történő feltöltéséhez, valamint a Duna-Dráva Nemzeti Park Igazgatóság kommunikációjához, marketingjéhez történő időbeli korlátozás nélküli felhasználásához.
Ifjú Kócsagőrök a Duna-Dráva Nemzeti Park Igazgatóságnál
 
Az Agrárminisztérium és az Y Triász Mozgalom (30 Y zenekar, Hortobágyi Nemzeti Park Igazgatóság és a Fürge Diák Iskolaszövetkezet) által meghirdetett versenyre idén is több tucat fiatal jelentkezett. Közülük választotta ki a szakmai zsűri azokat, akik az ország tíz nemzeti parkjának valamelyikében vehetnek részt a több hetes szakmai gyakorlaton.
   
  A Duna-Dráva Nemzeti Park Igazgatóság idén 3 ifjú jelöltet készít fel a megmérettetésre: Tóth Esztert, Vidinszki Katát és Nagy Zsoltot. A fiatalok a természetvédelmi őrökkel közös munka során teljeskörő betekintést nyerhetnek a Természetvédelmi Őrszolgálat mindennapi tevékenységébe, részt vehetnek a különböző terepi faladatokban, felmérésekben, területellenőrzésekben és egy-egy nemzeti parki bemutatóhely felkeresésével az ott folyó környe-zeti nevelési munkával is megismerkedhetnek. Az ifjú kócsagőröket egy-egy természetvédelmi őr Matula bácsiként segíti eligazodni a természetben, a védett területeken.
 
Tóth Eszter a Pannon Egyetem természetvédelmi mérnök szakos hallgatója, ő már a második gyakorlatát tölti a DDNPI-nél. Mentora Bodó János a Mecsek tájegység őrkerület-vezetője lesz.

Vidinszki Kata a Pécsi Tudományegyetemen folytatja tanulmányait, fontos számára a környezettudatos életmód, a madárvédelem. Mentora Szegvári Zoltán a Somogy tájegység vezetője lesz.  

Nagy Zsolt a Szent István Egyetem természetvédelmi mérnök BSc képzésének harmadéves hallgatója. Középiskolai tanulmányait Szolnokon végezte környezetvédelem- és vízgazdálkodás szakirányon, majd később vízgazdálkodói képesítést szerzett. Zsolt a Kelet-Dráva tájegységben Wágner László őrkerület-vezető mellett tölti majd szakmai gyakorlatát.  Az augusztusban megrendezendő „házi” döntőben ők hárman fognak vetélkedni az elsőségért, ami azt jelenti, hogy egyikük fogja képviselni a Duna-Dráva Nemzeti Park Igazgatóságot az országos döntőn.
 
   
 
2019.06.11.
©2005 A KvVM
Természetvédelmi Hivatala
neosoft&design