magyar english
Térkép

 
 
 
Mentés
Mentés
Facebook
Videók, fotók
 
 
 
 
 
NATURA2000 fenntartási tervek
 
KooKoo - az éneklő óra

Fontos
A honlapon található fotók szerzői jogi oltalom alatt állnak. Felhasználásuk, másodközlésük csak írásos megállapodás aláírását követően lehetséges.

Jelen honlap a Duna-Dráva Nemzeti Park Igazgatóság hivatalos honlapja (www.ddnp.hu). Az egyéb más oldalakon található, Duna-Dráva Nemzeti Park Igazgatósággal kapcsolatos információkért nem vállalunk felelősséget.
 
Programjainkon mindenki saját felelősségére vesz részt. A résztvevők tudomásul veszik, hogy a programokon kép-, illetve videofelvétel készülhet. A részvevők a programokon való részvételükkel hozzájárulnak a kép-, videofelvétel készítéséhez, és annak a Duna-Dráva Nemzeti Park Igazgatóság weboldalaira és Facebook oldalaira történő feltöltéséhez, valamint a Duna-Dráva Nemzeti Park Igazgatóság kommunikációjához, marketingjéhez történő időbeli korlátozás nélküli felhasználásához.
Megújult a Duna-Dráva Nemzeti Park Igazgatóság három állattartó telepe
 
A mai napon, 2019. június 4-én zajlott le a KEHOP-4.1.0-15-2015-00003 azonosító számú, „A természetvédelmi területkezelési infrastruktúra fejlesztése a Duna-Dráva Nemzeti Park Igazgatóság működési területén” című projekt zárórendezvénye a projekt keretében megújult Nagybajom-Homokpusztai állattartó telepen.
   
 
A Duna-Dráva Nemzeti Park Igazgatóság területkezelési tevékenységének fejlesztését célzó projekt keretében korszerűsítésre került az Igazgatóság három állattartó telepe, melyek Barcs-Drávaszentesen, Nagybajom-Homokpusztán és Nagydorogon találhatóak, ezen kívül a területkezelési feladatok ellátásához szükséges eszközállomány fejlesztésére is sor került.

A fejlesztéssel mintegy 580 ha kiterjedésű, legeltetéssel és kaszálással hasznosított rét és legelő fenntartása valósul meg. A kitűzött célok elérésével várhatóan javul a régió természeti területeinek és a közösségi jelentőségű élőhelyeinek természeti állapota, továbbá lehetőség nyílik a biológiai sokféleség, a veszélyeztetett és ritka növény- és állatfajok, illetve életközösségek fenntartására, megóvására.

A projekt a Széchenyi 2020 program keretében, a KEHOP-4.1.0 - Élőhelyek és fajok természetvédelmi helyzetének javítása, a természetvédelmi kezelés és bemutatás infrastruktúrájának fejlesztése című konstrukció keretein belül valósult meg, 461.899.680.- Ft támogatással.
 
 
Móring József Attila, országgyűlési képviselő
Czeferner Józsefné, polgármester, Nagybajom Város Önkormányzata
dr. Rácz András, környezetügyért felelős államtitkár, Agrárminisztérium (beszédet tart)
Závoczky Szabolcs, igazgató, Duna-Dráva Nemzeti Park Igazgatóság
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 
   
 
2019.06.04.
©2005 A KvVM
Természetvédelmi Hivatala
neosoft&design