magyar english
Térkép

 
 
 
Mentés
Mentés
Facebook
Videók, fotók
 
 
 
 
 
NATURA2000 fenntartási tervek
 
KooKoo - az éneklő óra

Fontos
A honlapon található fotók szerzői jogi oltalom alatt állnak. Felhasználásuk, másodközlésük csak írásos megállapodás aláírását követően lehetséges.

Jelen honlap a Duna-Dráva Nemzeti Park Igazgatóság hivatalos honlapja (www.ddnp.hu). Az egyéb más oldalakon található, Duna-Dráva Nemzeti Park Igazgatósággal kapcsolatos információkért nem vállalunk felelősséget.
 
Programjainkon mindenki saját felelősségére vesz részt. A résztvevők tudomásul veszik, hogy a programokon kép-, illetve videofelvétel készülhet. A részvevők a programokon való részvételükkel hozzájárulnak a kép-, videofelvétel készítéséhez, és annak a Duna-Dráva Nemzeti Park Igazgatóság weboldalaira és Facebook oldalaira történő feltöltéséhez, valamint a Duna-Dráva Nemzeti Park Igazgatóság kommunikációjához, marketingjéhez történő időbeli korlátozás nélküli felhasználásához.
Sok érdeklődőt vonzott az Emlékhelyek Napja a Mohácsi Nemzeti Emlékhelyen
 
2016. óta minden év májusának második hétvégéjén tartják az Emlékhelyek Napját, amely rendezvény a magyar történelemben és kultúrában kiemelt fontosságú helyszínekre kívánja felhívni a figyelmet.
   
 
Május 11-én a Mohácsi Nemzeti Emlékhelyen különleges szakvezetésekkel vártuk az érdeklődőket, amelynek során interaktív módon ismerkedhettek meg a látogatók a közel 500 évvel ezelőtti fegyverekkel, viselettel, katonai szokásokkal. A szakvezetés során bemutattuk a mohácsi csata előzményeit, különös tekintettel a Jagelló- és Hunyadi-korszak összehasonlítására, valamint nemzetközi kitekintéssel ismertettük meg az érdeklődőkkel a korabeli Európa erőviszonyait. A bátrabbak magukra ölthettek egy páncélt, vagy láncinget, kézbe foghatták a korabeli fegyverek másolatait. A program népszerűségét jelezte, hogy nemcsak a környékről, hanem Szegedről, sőt Szlovéniából is érkeztek csoportok rendezvényünkre.

Szöveg: Varga Zsolt
Kép: DDNPI fotóarchívum

   
 
2019.05.13.
©2005 A KvVM
Természetvédelmi Hivatala
neosoft&design