magyar english
Térkép

 
 
 
Mentés
Mentés
Facebook
Videók, fotók
 
 
 
 
 
NATURA2000 fenntartási tervek
 
KooKoo - az éneklő óra

Fontos
A honlapon található fotók szerzői jogi oltalom alatt állnak. Felhasználásuk, másodközlésük csak írásos megállapodás aláírását követően lehetséges.

Jelen honlap a Duna-Dráva Nemzeti Park Igazgatóság hivatalos honlapja (www.ddnp.hu). Az egyéb más oldalakon található, Duna-Dráva Nemzeti Park Igazgatósággal kapcsolatos információkért nem vállalunk felelősséget.
 
Programjainkon mindenki saját felelősségére vesz részt. A résztvevők tudomásul veszik, hogy a programokon kép-, illetve videofelvétel készülhet. A részvevők a programokon való részvételükkel hozzájárulnak a kép-, videofelvétel készítéséhez, és annak a Duna-Dráva Nemzeti Park Igazgatóság weboldalaira és Facebook oldalaira történő feltöltéséhez, valamint a Duna-Dráva Nemzeti Park Igazgatóság kommunikációjához, marketingjéhez történő időbeli korlátozás nélküli felhasználásához.
Korán keltek a kislibák
 
Vélhetően az enyhe tél következtében a szokásosnál korábban kezdtek költésbe a nyári ludak. A Mohácsi-sziget vizes élőhelyein folytatott monitoring tevékenységek és biotikai adatgyűjtés során a Természetvédelmi Őrszolgálat tagjai több holtágon és csatornán is megfigyelték a fiókáikat vezető lúdcsaládokat.
   
 
Az első ilyen észlelés a Dávod melletti Csök-Dunánál történt április 2-án, ami több mint két héttel korábbi időpont a megszokottnál. A következő napokban szinte az össze fészkelésre alkalmas élőhelyen hasonló megfigyelések voltak. A költési siker ezeknél a „korai” költéseknél egészen jónak mondható, átlagosan 4-5 fiókát vezetnek az öreg madarak.
 
Szöveg és Fotók: Mórocz Attila
   
 
2019.04.10.
©2005 A KvVM
Természetvédelmi Hivatala
neosoft&design