magyar english
Térkép

 
 
 
Mentés
Mentés
Facebook
Videók, fotók
 
 
 
 
 
NATURA2000 fenntartási tervek
 
KooKoo - az éneklő óra

Fontos
A honlapon található fotók szerzői jogi oltalom alatt állnak. Felhasználásuk, másodközlésük csak írásos megállapodás aláírását követően lehetséges.

Jelen honlap a Duna-Dráva Nemzeti Park Igazgatóság hivatalos honlapja (www.ddnp.hu). Az egyéb más oldalakon található, Duna-Dráva Nemzeti Park Igazgatósággal kapcsolatos információkért nem vállalunk felelősséget.
 
Programjainkon mindenki saját felelősségére vesz részt. A résztvevők tudomásul veszik, hogy a programokon kép-, illetve videofelvétel készülhet. A részvevők a programokon való részvételükkel hozzájárulnak a kép-, videofelvétel készítéséhez, és annak a Duna-Dráva Nemzeti Park Igazgatóság weboldalaira és Facebook oldalaira történő feltöltéséhez, valamint a Duna-Dráva Nemzeti Park Igazgatóság kommunikációjához, marketingjéhez történő időbeli korlátozás nélküli felhasználásához.
Megérkeztek az első füsti fecskék az Ős-Dráva Látogatóközpont majorjába
 
A múlt hét folyamán 10 példány füsti fecskét figyeltünk meg, melyek az Ős-Dráva Látogatóközpont állattartó majorja fölött köröztek. Kíváncsian várjuk, hogy idén hány pár fog nálunk költeni.
   
 
A látogatóközpont átadása óta a majorban költő párok száma évről évre növekedett. A kezdeti öt-hat pár után tavaly már 26 pár költését figyeltük meg az istállókban és a hozzájuk kapcsolódó épületekben. A fészekaljak között sokban öt, de esetenként hat fiókát is találtunk. A költő párok számának növekedése egyértelműen jelzi, milyen fontos az istállózó állattartás a füsti fecske állomány fennmaradása szempontjából.

Hódossy Attila
   
 
2019.04.09.
©2005 A KvVM
Természetvédelmi Hivatala
neosoft&design