magyar english
Térkép

 
 
 
Mentés
Mentés
Facebook
Videók, fotók
 
 
 
 
 
NATURA2000 fenntartási tervek
 
KooKoo - az éneklő óra

Fontos
A honlapon található fotók szerzői jogi oltalom alatt állnak. Felhasználásuk, másodközlésük csak írásos megállapodás aláírását követően lehetséges.

Jelen honlap a Duna-Dráva Nemzeti Park Igazgatóság hivatalos honlapja (www.ddnp.hu). Az egyéb más oldalakon található, Duna-Dráva Nemzeti Park Igazgatósággal kapcsolatos információkért nem vállalunk felelősséget.
 
Programjainkon mindenki saját felelősségére vesz részt. A résztvevők tudomásul veszik, hogy a programokon kép-, illetve videofelvétel készülhet. A részvevők a programokon való részvételükkel hozzájárulnak a kép-, videofelvétel készítéséhez, és annak a Duna-Dráva Nemzeti Park Igazgatóság weboldalaira és Facebook oldalaira történő feltöltéséhez, valamint a Duna-Dráva Nemzeti Park Igazgatóság kommunikációjához, marketingjéhez történő időbeli korlátozás nélküli felhasználásához.
Új „frizurát” kaptak a drávaszentesi racka juhok
 
A múlt héten került sor a drávaszentesi állattartó telepen telelő rackajuhok nyírására. Idén mintegy 190 anyajuh töltötte itt a telet, és januártól a bárányok születése is megkezdődött, számuk jelenleg 170. Így mára közel 360 racka várja a kihajtást a Barcsi Borókásba. Ezt azonban a birkák nyírása, valamint körmölése, és oltása előzte meg.
   
  Manapság már kiveszőben a juhok nyírásának mestersége, a juhászok is alig művelik. Főleg, ha több száz fős egyedszámú nyájról van szó. Ezért minden tavasszal, kihajtás előtt külön nyíró brigádokat fogadnak ebből a célból. A nyíró brigádok speciálisan erre a munkára szakosodtak, nagy gyakorlati tapasztalattal rendelkeznek. Korábban a nemzeti park is ilyen brigádokkal végeztette a nyírást, és ezen alkalmakkor a kollégák elsajátíthatták a géppel való nyírás technikáját, ennek köszönhetően az elmúlt években már mi magunk végeztük ezt a feladatot.
Szöveg: Schulcz Andrea
Fotó: Szabó Ildikó
   
 
2019.04.04.
©2005 A KvVM
Természetvédelmi Hivatala
neosoft&design