magyar english
Fekete gólya LIVE!
A Duna-Dráva Nemzeti Park Gemenci Tájegységében található egyik fekete gólya fészeknél elhelyezett kamera képe ide kattintva tekinthető meg!
 
Térkép

 
 
 
Mentés
Mentés
Facebook
Videók, fotók
 
 
 
 
 
NATURA2000 fenntartási tervek
 
KooKoo - az éneklő óra

Fontos
A honlapon található fotók szerzői jogi oltalom alatt állnak. Felhasználásuk, másodközlésük csak írásos megállapodás aláírását követően lehetséges.

Jelen honlap a Duna-Dráva Nemzeti Park Igazgatóság hivatalos honlapja (www.ddnp.hu). Az egyéb más oldalakon található, Duna-Dráva Nemzeti Park Igazgatósággal kapcsolatos információkért nem vállalunk felelősséget.
 
Programjainkon mindenki saját felelősségére vesz részt. A résztvevők tudomásul veszik, hogy a programokon kép-, illetve videofelvétel készülhet. A részvevők a programokon való részvételükkel hozzájárulnak a kép-, videofelvétel készítéséhez, és annak a Duna-Dráva Nemzeti Park Igazgatóság weboldalaira és Facebook oldalaira történő feltöltéséhez, valamint a Duna-Dráva Nemzeti Park Igazgatóság kommunikációjához, marketingjéhez történő időbeli korlátozás nélküli felhasználásához.
Gólyáink már úton vannak!
 
A 2019-es év első negyedévében sem maradhatott el a fehér gólya fészekalapok karbantartása. Januártól folyamatosan feltérképezésre kerültek a sikeres költés, valamint az elektromos hálózat zavartalan és biztonságos üzemeltetése miatt a megújításra szoruló gólyafészkek. Az önkormányzatok, az áramszolgáltató és a természetvédelmi őrök közreműködésével idén 15 új gólyafészekalap került kihelyezésre a Somogyi Tájegység területén, Kadarkúton és környékén.
   
 
Az összehangolt munkálatok zökkenőmentesen folytak. A természetvédelmi őrök által gondosan elkészített és kiszállított fészekalapokat a hálózatot üzemeltető munkatársak erősítették a fészektartó kosarakhoz.
Reményeink szerint a felújított és az újonnan kihelyezett fészekalapok megnyerőek lesznek a hamarosan visszatérő fehér gólyáink körében, és idén is sok fiókát nevelnek majd. (Fotó: Szegvári Zoltán)
 
   
 
2019.03.13.
©2005 A KvVM
Természetvédelmi Hivatala
neosoft&design