magyar english
Fekete gólya LIVE!
A Duna-Dráva Nemzeti Park Gemenci Tájegységében található egyik fekete gólya fészeknél elhelyezett kamera képe ide kattintva tekinthető meg!
 
Térkép

 
 
 
Mentés
Mentés
Facebook
Videók, fotók
 
 
 
 
 
NATURA2000 fenntartási tervek
 
KooKoo - az éneklő óra

Fontos
A honlapon található fotók szerzői jogi oltalom alatt állnak. Felhasználásuk, másodközlésük csak írásos megállapodás aláírását követően lehetséges.

Jelen honlap a Duna-Dráva Nemzeti Park Igazgatóság hivatalos honlapja (www.ddnp.hu). Az egyéb más oldalakon található, Duna-Dráva Nemzeti Park Igazgatósággal kapcsolatos információkért nem vállalunk felelősséget.
 
Programjainkon mindenki saját felelősségére vesz részt. A résztvevők tudomásul veszik, hogy a programokon kép-, illetve videofelvétel készülhet. A részvevők a programokon való részvételükkel hozzájárulnak a kép-, videofelvétel készítéséhez, és annak a Duna-Dráva Nemzeti Park Igazgatóság weboldalaira és Facebook oldalaira történő feltöltéséhez, valamint a Duna-Dráva Nemzeti Park Igazgatóság kommunikációjához, marketingjéhez történő időbeli korlátozás nélküli felhasználásához.
Elkezdődött a békamentés
 
A kora tavaszi enyhe időjárás felébresztette a téli menedékeikben pihenő kétéltűeket. Az avartakaró és a talaj védelméből előbújó békafajok nagy számban indulnak a szaporodásukhoz nélkülözhetetlen kisebb-nagyobb állóvizekhez.
   
 
A vonalas létesítmények, jellemzően a közutak illetve a közlekedés óriási pusztítást okozhat, ha keresztezi a békák vonulását. A Duna-Dráva Nemzeti Park Igazgatóság munkatársai több mint egy évtizede segítik a sikondai tavakba igyekvő békafajok biztonságos átkelését az úttesten. Lelkes önkéntesek segítségével idén is nyolcszáz méteres szakaszon helyeztük ki a hálókat. A munka ezzel nem ért véget. Rendszeres ellenőrzés mellett, a hálók mögött „várakozó” egyedeket át kell juttatni a tavakba.
 
Információk a békamentésről: http://sbeka.mlap.hu/
 
(Fotó: Kulcsár Péter)
   
 
2019.03.11.
©2005 A KvVM
Természetvédelmi Hivatala
neosoft&design