magyar english
Térkép

 
 
 
Mentés
Mentés
Facebook
Videók, fotók
 
 
 
 
 
NATURA2000 fenntartási tervek
 
KooKoo - az éneklő óra

Fontos
A honlapon található fotók szerzői jogi oltalom alatt állnak. Felhasználásuk, másodközlésük csak írásos megállapodás aláírását követően lehetséges.

Jelen honlap a Duna-Dráva Nemzeti Park Igazgatóság hivatalos honlapja (www.ddnp.hu). Az egyéb más oldalakon található, Duna-Dráva Nemzeti Park Igazgatósággal kapcsolatos információkért nem vállalunk felelősséget.
 
Programjainkon mindenki saját felelősségére vesz részt. A résztvevők tudomásul veszik, hogy a programokon kép-, illetve videofelvétel készülhet. A részvevők a programokon való részvételükkel hozzájárulnak a kép-, videofelvétel készítéséhez, és annak a Duna-Dráva Nemzeti Park Igazgatóság weboldalaira és Facebook oldalaira történő feltöltéséhez, valamint a Duna-Dráva Nemzeti Park Igazgatóság kommunikációjához, marketingjéhez történő időbeli korlátozás nélküli felhasználásához.
Természetvédelmi beruházás valósult meg az Ó-Dráván
 
Befejeződtek az Ó-Dráván kialakított vízvisszatartó műtárgy kivitelezési munkálatai. Az építést végző vállalkozó első lépésben befejezte a küszöb építését, majd megtörtént a jobb parti, Horvátország felőli építési terület rendezése és a gáttest végleges kialakítása.
   
  Ezután megbontották az ideiglenes mederelzárást, így a víz már részben a kész műtárgyon keresztül folyt a Dráva irányában. Közben alvízi irányból elkezdődött a halátjáró megépítése is a meder kiásásával majd kőszórással való stabilizálásával. Amikor a halátjáró medre elkészült, a teljes vízhozam már a küszöbön és a halátjárón keresztül került levezetésre, így elkezdődhetett a munkaterület víztelenítését szolgáló ideiglenes csatorna lezárása. Végső munkafázisként a bal parti kiemelt út véglegesítése történt meg illetve a felvonulási területről elszállították a megmaradt követ, építőanyagot. A terveknek megfelelően három vízmérce is beépítésre került, melyekkel a küszöbön átbukó illetve a halátjárón átfolyó víz szintjét lehet majd figyelemmel kísérni.
   
 
2019.01.28.
©2005 A KvVM
Természetvédelmi Hivatala
neosoft&design